menu

Delerium - Spiritual Archives (1991)

mijn stem
3,79 (14)
14 stemmen

Canada
Electronic
Label: Dossier

  1. Drama (7:38)
  2. Rise Above (6:47)
  3. Aftermath II (7:35)
  4. Ephemeral Passage (6:29)
  5. Barren Ground (7:31)
  6. Fathoms (6:20)
  7. Awakenings (10:40)
  8. Deceased (7:22)
  9. Sermon * (7:32)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 1:00:22 (1:07:54)
zoeken in:
avatar van CorvisChristi
4,5
CorvisChristi (crew)
Dit is misschien wel het donkerste album die Delerium heeft gemaakt, maar ook nog eens één van de beste. Zo jammer dat ze tegenwoordig zo commerciëel klinken. Dit is toch echt heel andere koek.
Ik leerde de band kennen toen ze net de overgang maakten van Dark Ambient naar etnische synth-pop, ergens in 1994 ten tijde van het uitbrengen van Semantic Spaces.
Mijn eerste album was Spheres, maar zelfs dit klinkt toch weer anders. Persoonlijk hou ik gewoon heel erg van dit soort naargeestige klanken. ' Drama' klinkt op een geweldige manier echt dramatisch, en begint als een soort van bizarre dodenmars. Aftermath II is een soort vervolg van Aftermath die op Stone Tower staat en is een duistere afdaling naar de diepste catacomben van je ziel. Track 4 en 6 zijn sfeervolle maar donkere abstracte klanktapijten waar geen enkel ritmisch stuk in voor komt. Awakenings doet zijn naam echt eer aan, het is alsof je luistert naar een ceremonie waarin de herijzenis van één of andere duistere god centraal staat. Kippenvel, mensen!!!

Gast
geplaatst: vandaag om 13:16 uur

geplaatst: vandaag om 13:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.