Kris Bowers - When They See Us (2019)

1 stem

Score
Label: Lakeshore

1. Police Pursuit (1:56)
  2. Crime Scene (1:15)
  3. Kids Holding (2:05)
  4. Bobby Threatened (1:02)
  5. Listen to Me (1:54)
  6. I Lied on You (1:32)
  7. Enemies (2:54)
  8. Pre-Trial (2:07)
  9. Bobby Go Home (1:58)
  10. Going to Trial (0:53)
  11. Where’s the Line At? (1:27)
  12. Patricia Meili (3:08)
  13. Bobby Testifies (1:11)
  14. One Night (3:40)
  15. Brothers Talk (1:51)
  16. You Free, I’m Free (3:23)
  17. Welcome Home Son (1:11)
  18. Sharonne Is Fired (1:59)
  19. Something to Look Forward To (1:50)
  20. Norman, You’re a Joke (5:21)
  21. Reading Materials (2:18)
  22. Please Come Back Mama (0:59)
  23. Breakdown (3:27)
  24. Coney Island (2:44)
  25. Koreys Takes Some Lunch (0:55)
avatar van thomzi50
Kris Bowers is zo iemand die best vaak wordt genoemd in rijtjes van opkomende/aanstormende componisten, een muzikant die in de gaten gehouden moet worden; deze week kwam ook het bericht naar buiten dat hij genomineerd is voor een Oscar.
Eerlijk gezegd begrijp ik nog niet helemaal waarom hij zo wordt geprezen. De scores die ik van hem ken zijn vakkundig, maar ook een beetje zielloos, inwisselbaar. Deze behoort op het eerste gehoor tot de betere (al moet ik bekennen: ik ken het merendeel nog heelmaal niet). Een kalme, licht dreigende soundtrack, met vaak niet meer dan een piano of wat strijkers. 'Brothers Talk' is een vreemd hoogtepunt: de score is daar nderdaad op zijn ontroerendst, maar het is ook vreemd hoezeer nu juist die twee minuten in allerlei afspeellijsten zijn beland. Want waar de meeste nummers op deze soundtrack slechts 10.000 à 20.000 keer beluisterd zijn op Spotify, zit 'Brothers Talk' al in de miljoenen plays.