Edgar De L'Est - Les Vacances (2001)

1 stem

Frankrijk
Pop / Roots
Label: Indigo

1. Hommage à Carmen (2:42)
  2. Ta Peau (2:21)
  9. P'tit Bonheur (1:39)
  10. Les Mots (4:01)
  11. Barcelone (4:04)
  12. Les Vacances (7:52)
Een onbekende groep uit Frankrijk, Bordeaux. Dit is het derde album, het tweede album, ook in mijn bezit, probeer ik ook op de site te krijgen. Edgar De L'Est bestaat eigenlijk uit een duo Isabelle Becker en Edgar Daguier. Begin jaren 90 gestart en gelijk wel opgepikt door een aantal artiesten , in 1995 het eerste album waardoor ze al werden uitgenodigd bij kleine festivals. Dat veranderde al bij het tweede album Ces Jours-Ci, waarbij ze in de voorprogramma's stonden van al wat bekende groepen zoals Noir Desir en Les Têtes Raides en ook op grote Franse festivals werden uitgenodigd. Dit derde album werd als beste gekenmerkt en kreeg bijzonder goede kritieken. Het is niet echt Franse Chanson, maar roots met een Franse touch. Isabelle en Edgar zijn qua muziek globetrotters, maar wel redelijk geïnspireerd door americana, maar ook wel door wat meer blues en world. Isabella heeft een mooie stem, niet als een zucht meisje, net wat volwassener, maar wel echt Frans. Edgar is gitarist, samen zorgen ze er voor dat de plaat met eigen nummers vol staat. De groep bestaat regelmatig uit meerdere leden, onder andere de drummer van Noir Desir . Het is moeilijk vergelijkingsmateriaal te benoemen, het heeft een heel eigen geluid. Gedrenkt in americana, folk, country, soms wat jazze en blues en world, maar door de Franse taal en de zang van Isabella toch net een duidelijk Franse touch. Over het algemeen een redelijk ingehouden productie, maar dat hebben de nummers ook niet echt nodig. Een totaal onbekende groep, zijn na dit album nog een paar albums uitgebracht, de laatste door Edgar alleen en in 2015 moeten ze nog op toernee zijn geweest.
Weinig informatie te vinden op internet. Leuke verrassende groep met prima muziek.