King Crimson - Music Is Our Friend (2021)

Alternatieve titel: Live in Washington and Albany, 2021

Label: DGM

1. Introductory Soundscape (6:53)
  2. The Hell Hounds of Krim (3:35)
  3. Larks' Tongues in Aspic Part I (8:03)
  4. Pictures of a City (8:34)
  5. The Court of the Crimson King (9:46)
  6. Red (6:07)
  7. Tony Cadenza Deals It Slitheryacious-To-The-Max (1:10)
  8. Neurotica (4:46)
  9. One More Red Nightmare (6:08)
  10. Indiscipline (9:20)
  11. Epitaph (9:07)
  12. Radical Action II (2:28)
  13. Level Five (7:06)
  14. Starless (15:21)
  15. 21st Century Schizoid Man (14:40)
  16. Tony Cadenza Serves It Piping Hot (1:18)
  17. Discipline (5:07)
  18. Larks' Tongues in Aspic Part II (6:53)
  19. Islands (9:08)
avatar van daniel1974nl
Weer genieten blazen. Al is het aantal love albums van deze bezetting inmiddels wel een beetje een overkill geworden. Zeker omdat er zoveel overlap is qua nummers (al zou je voor KC kunnen beredeneren dat natuurlijk geen enkele tweede versie van hetzelfde nummer ooit hetzelfde is, maar toch).

In deze barrage aan live albums en doublures missen we alleen nog wel een aantal nummers die live wel gespeeld zijn maar nergens op te vinden zijn. Namelijk : Frame By Frame, The Sheltering Sky en Exiles. Voor zover ik weet zijn alle andere nummers die live zijn gespeeld op verschillende legs allemaal al eens elders verschenen.

Het enige verschil is hier LITA 1 (waarbij een deel is hersteld dat voorheen werd overgeslagen) en ITCOTCK welke hier een korte stilte heeft en dan weer verder gaat en dus de enige live releases met de volledige versie van dat nummer.

21CSM werd alleen maar langer terwijl de tour voortduurt en duurt hier waarschijnlijk het langste van alle releases.

Verder is het een schitterende opname zoals vrijwel alle releases van deze line up.
Dat moge gezegd worden.

Nu nog afwachten of er nog wat meer uitgebracht gaat worden.
Blijkbaar is een concert in Rio ook gefilmd en zou worden uitgebracht op BR.
Tijd zal het uitwijzen. Voor eerst lijkt me wat er nu is genoeg.