Drifting Sun - Forsaken Innocence (2021)

Uitgebracht in eigen beheer

1. King of the Country (11:36)

2. Insidious (8:08)
  3. Dementium (9:10)

met Ben Bell

4. New Dawn (6:48)

met Gareth Cole

5. Forsaken Innocence (Part 1) (10:51)

met Eric Bouillette

6. Forsaken Innocence (Part 2) (14:52)
  7. Time to Go (2:28)

met Eric Bouillette

8. Hand on Heart * (4:48)
avatar van jorro
Prima Progrock album. Zeker het uit twee delen bestaande titelnummer is erg fraai. Deel 1 begint als ware het een Jethro Tull track, deel 2 zit boordevol mooie tempowisselingen en andere wendingen. Maar ook de overige tracks zijn stuk voor stuk bijzonder.
Een aanrader voor de progfans op MuMe.

avatar van Aproxis
Zeer goed prog rock album. Had ‘em blijkbaar zelf toegevoegd, maar vervolgens niets meer mee gedaan. Nu heb in het album weer ontdekt en klinkt het meteen goed.

outoftheblue ik zie dat jij het niet veel aan vindt. Wat staat je tegen? Zang?

avatar van ProGNerD
Aproxis schreef:

Herkenbaar; luxe probleem: teveel goeie muziek en nieuwe releases nog te ontdekken...
(en ja, inderdaad een prima prog plaat)

avatar van Alicia
Wordt dit nu mijn gevreesde 'op de valreep' plaat? Het zou zomaar kunnen. En mocht dit album deze twijfelachtige eer verdienen, dan hanteer ik gewoon wederom het motto: beter nèt op tijd dan té laat en kan het zo maar gebeuren dat ik Forsaken Innocence alsnog in mijn top 10 smijt. Maar eerlijk is eerlijk, er is nog een héle week 2021 te gaan.

Maar dat dit een hele mooie plaat is, weet ik nu al zeker.

avatar van Aproxis
Ik denk dat ik fan begin te worden van de artiest die ook hier meespeelt: Eric Bouillette. Dit album en Nine Skies - 5.20 vallen allebei nu op zn plek.

ProGNerD schreef:

(en ja, inderdaad een prima prog plaat)

Ja en toch altijd het gevoel dat ik iets nieuws wil ontdekken. Althans ik ben altijd op zoek naar dat nieuwe pareltje.

avatar van karbloos
het album waar ik in 2021 het meest van genoten heb (en ook nu in 2022 want zo lang is dit nog niet uit)