Behemoth - In Absentia Dei (2021)

Polen
Label: Nuclear Blast

1. Evoe (6:07)
  2. Wolves Ov Siberia (2:55)
  3. Prometherion (3:30)
  4. From the Pagan Vastlands (3:25)
  5. Blow Your Trumpets Gabriel (5:36)
  6. Antichristian Phenomenon (5:28)
  7. Conquer All (4:15)
  8. Lucifer (8:50)
  9. Ora Pro Nobis Lucifer (7:50)
  10. Satan's Sword (I Have Become) (6:08)
  11. Ov Fire and the Void (5:21)
  12. Chwala Mordercom Wojciecha (4:48)
  13. As Above So Below (6:16)
  14. Slaves Shall Serve (3:33)
  15. Chant for Ezkaton 2000 E.V. (5:38)
  16. Sculpting the Throne Ov Seth (6:56)
  17. Bartzabel (5:03)
  18. Decade Ov Therion (3:22)
  19. O Father O Satan O Sun! (10:43)
avatar van Edwynn
Met beeld was dit een erg fraaie belevenis. Ik had een ticket voor de stream destijds. Behemoth aan het werk in een oude kerk tijdens de lockdown. Benieuwd of er nog iets van de atmosfeer overeind blijft op deze live release zonder publiek.

avatar van AOVV
Ha, een release waar, richting de feestdagen, naar kan worden uitgekeken! Lekker veel songs van hun laatste platen, dat zit dus wel snor. En "in een oude kerk tijdens de lockdown" klinkt natuurlijk ook bemoedigend voor de liefhebber.

avatar van gigage
Behemoth maakte nogal indruk als afsluitende hoofdact op de allerlaatste editie van het warme Fortarock. Het is natuurlijk ook wel een visueel spektakel als de mannen in vol ornaat hun bijbelse opvattingen op je afspuwen.
Ik luister het album via de stream zonder beeld en dat zal toch even zijn tijd nodig hebben om dit allemaal goed door te laten dringen. De laatste twee albums heb in huis dus dat is alvast gesneden koek. En gelukkig heb ik de herinneringen nog.

avatar van gigage
De hele film nu ook op t kijkkanaal
behemoth in absentia dei

avatar van Edwynn
Dit is eigenlijk alleen maar te doen als je ook de beelden erbij ziet. Die zijn wonderschoon.

Nu ik enkel de geluidsversie zit te luisteren, blijkt ineens die bijzondere sfeer helemaal te zijn opgezogen door een naburig zwart gat. De snellere nummers blijven nog wel overeind. Vooral het stokoude From The Pagan Vastlands gaat er in deze huidige moderne versie in als koek. Maar het normaalgesproken zo fraaie Bartzabel klinkt eigenlijk gewoon lachwekkend op deze manier. De rest hangt er een beetje tussenin. Slecht is het niet. Maar het bijzondere is er wel af als je alleen het geluid tot je neemt.

Het is bijzonder wat beelden kunnen doen met geluid. Maar in dit geval zijn ze hard nodig.