Edwin Jongedijk - Nijend24 Live #2 (2020)

Alternatieve titel: 23 & 24 Oktober 2020

1 stem

Roots
Label: Nijend

1. Òfslag 13 (4:10)
  2. Astoe aan Mie Denkst (3:01)
  3. Oh Julia (3:28)
  4. In Vrije Vaal (3:26)
  5. T Komt Goud (4:17)
  6. Nait Zoas T Was (5:31)
  7. Teruggoan of Gemis (2:51)
  8. Vief in de Mörn (4:02)
  9. Kon T Aaltied Mor Zo Blieven (4:10)
  10. Ons Volk (3:30)
  11. Duvel & Engel (3:45)
  12. Westerlee (4:16)
  13. Riekdom (3:39)
  14. As Ik de Kaans Zol Kriegen (3:56)
avatar van nlkink
Nijend24 in het Drentse plaatsje Anderen timmert al een paar jaar behoorlijk aan de weg. Enkele jaren gelezen kon je er kleinschalige optredens meemaken in een grote huiskamer van de boerderij aan de Nijend 24. In de pauze kon je dan in de keuken genieten van een hapje en een drankje, vaak in gezelschap van de artiest of groep die er die avond optrad. Uiteindelijk heeft men de deel van de boerderij geschikt gemaakt voor optredens zodat men meer publiek kon verwelkomen.
Ook is er nu de mogelijkheid om de optredens goed vast te leggen. Assenaar Jason Staal beet de spits af en liet een optreden in Nijend24 vastleggen op CD. Op 23 en 24 oktober 2020 was het de beurt aan de Groninger Edwin Jongedijk om in Nijend24 op te treden. De mooiste nummers zouden vervolgens op een CD geplaatst worden. De twee optredens werden tegelijkertijd ook gestreamd.
En ook deze CD is bijzonder geslaagd te noemen. Jongedijk is enkele jaren geleden van het Engels overgestapt naar het Gronings, en dat is een goede zet geweest. Zijn beste nummers hebben juist hierdoor, in combinatie met zijn gruizige stem, een ongekende intensiteit gekregen. Het persoonlijke waarover Groningers nooit zoveel loslaten durft Jongedijk in zijn liedjes bloot te geven en hij raakt daarbij een gevoelige snaar bij het noordelijke publiek. Deze live CD is een fraaie aanvulling op Jongedijk's discografie.
Bedankt veur 't ploatsn van dit spaigelploatje, B.Robertson.