Hans Zimmer - The Art and Soul of Dune (2021)

Alternatieve titel: Companion Book Music

Duitsland
Score
Label: WaterTower

1. Foreword (4:30)
  2. This Is Only the Beginning (14:25)
  3. Caladan (7:19)
  4. Giedi Prime (8:04)
  5. Salusa Secundus (4:11)
  6. Arrakis (13:27)
  7. The Attack (9:30)
  8. Deep Desert (15:13)
  9. Fremen (26:49)
avatar van thomzi50
Vreemd project, ongetwijfeld bedoeld om een nevenproject van Dune mee te verkopen (boek? extra-luxueuze soundtrack?). De afgelopen jaren heeft Zimmer al steeds vaker 'sketchbooks' (ruwe versies) en gewoon outtakes van zijn scores uitgebracht (vaak met een mooier woord aangeduid), en dat is soms best interessant om te beluisteren, maar voelt toch ook wat overbodig: die nevenprojecten zijn vaak mindere versies van wat de echte soundtrack is geworden.
Het gekke hiervan is vooral dat het amper lijkt op de daadwerkelijke score van Dune (of het sketchbook). Het is allemaal veel kalmer, het zijn meer soundscapes, die af en toe ronduit saai zijn en af en toe ook fijn op de achtergrond meanderen. Maar wat het achterliggende idee hierbij is, ik weet het niet - ik gok: extra geld verdienen.