Bob Dylan heeft in de loop der jaren een handvol EPs uitgebracht en het interessante daaraan is dat het vaak om uitgaves gaat die een aantal niet-album tracks bevat. Zo heb je onder andere de 4 Songs From "Renaldo and Clara" EP, maar tegenover elke officiële uitgave die uitkomt heb je vaak talloze "schemerzone" uitgaves. Het zijn vaak zijn het legitieme labels die dit uitbrengen waardoor het geen bootlegs zijn, maar ze zijn gericht op bepaalde landen om te cashen op het succes van de artiest. Zo ook deze Blowin' in the Wind die oorspronkelijk voor de Franse markt is uitgebracht. In 1968 kwam er trouwens ook nog een Japanse versie (ook uitgegeven door CBS maar volgens Discogs ook in samenwerking met Sony) met dezelfde titel op de markt, maar die heeft een andere tracklist. Ik vraag me dan ook altijd af wie hier op zich op zit te wachten? The Freewheelin' Bob Dylan kwam namelijk een jaar voor deze EP op de markt en dan kun je beter voor de volledige versie van het album gaat dan dit knip- en plakwerk. De kwaliteit van de nummers staat buiten kijf natuurlijk, al zou ik een Corrina wel wisselen voor het fenomenale Girl from the North Country bijvoorbeeld, maar wat de toegevoegde waarde is? Het had nog tof geweest als ze voor de cover één van de andere foto's met Suze Rotolo hadden gegaan, maar nee: ook hier is het gewoon een verknipte versie van het origineel.