Franz Ferdinand - Hits to the Head (2022)

Label: Domino

1. Darts of Pleasure (3:00)
  2. Take Me Out (3:59)
  3. The Dark of the Matinée (4:05)
  4. Michael (3:23)
  5. This Fire (3:34)
  6. Do You Want To (3:36)
  7. Walk Away [HTTH Edit] (3:28)
  8. The Fallen [HTTH Edit] (2:57)
  9. Outsiders (3:37)
  10. Lucid Dreams (3:44)
  11. Ulysses (3:10)
  12. No You Girls (3:22)
  13. Right Action (2:56)
  14. Evil Eye (2:46)
  15. Love Illumination (3:45)
  16. Stand on the Horizon (4:25)
  17. Always Ascending (3:50)
  18. Glimpse of Love (3:13)
  19. Curious (2:49)
  20. Billy Goodbye (3:41)
avatar van Poles Apart
Na originele gitarist Nick McCarthy heeft nu ook drummer Paul Thomson z'n biezen gepakt en is uit de band gestapt. Tijd voor bezinning en dus maar een verzamelaar om de afgelopen 18 jaar af te sluiten. De laatste twee nummers zijn de obligate nieuwe tracks.

De band bestaat inmiddels ruim 20 jaar, waarin er vijf albums zijn verschenen. Verder nog flink wat E.P.'s en vooral veel geweldige concerten gespeeld in die tijd. De fijne muziek is terug te horen op deze 2LP/CD, waarbij een boekwerk zit met veel foto's van die jaren, info en songteksten. Alles bij elkaar een goed getimede grootste hits, die prima samengesteld is en netjes in elkaar gezet. Enig kritiekpunt van mij is de vrij lelijke hoes. Aanrader dus deze Hits To The Head van Franz Ferdinand.

avatar van Bartjeking
Toen ik deze plaat draaide kwam ik er achter hoeveel plezier ik eigenlijk aan die band heb beleefd. De hoogtijdagen van FF vielen samen met die van mezelf. Nu proberen we het verval te omarmen met wat nostalgie

Leek met een glitch in the matrix, maar ik heb de Dubbel-LP voor 5 euro kunnen kopen bij Amazon.