Gary Barlow - The Dream of Christmas (2021)

1 stem

Label: Polydor

1. The Dream of Christmas (3:32)
  2. Sleigh Ride (2:56)
  3. Wonderful Christmastime (2:25)
  4. How Christmas Is Supposed to Be (2:39)

met Sheridan Smith

5. This Christmas (2:43)
  6. Come on Christmas (3:44)
  7. My Dear Acquaintance (2:39)
  8. Winter Wonderland (2:06)

met The Puppini Sisters

9. The Colder It Feels (2:53)

met Sheku Kanneh-Mason

10. Merry Christmas Everyone (2:41)
  11. A Child's Christmas in Wales (3:53)

met Aled Jones

12. I've Got My Love to Keep Me Warm * (2:39)
  13. I Believe in Father Christmas * (3:25)
  14. In the Bleak Midwinter * (3:24)
  15. It's the Most Wonderful Time of the Year * (3:07)
  16. Christmas Sweater * (4:04)
avatar van Bubblez
The Dream of Christmas vind ik een erg mooie opening van dit album. Mooi en gevoelig gezongen.

Sleigh Ride is zo'n liedje dat je duizend keer hoort. Ik vind vaak alle versies een beetje hetzelfde. Zo ook deze, het voegt niet zoveel toe.

Wonderful Christmastime Dit blijft een klassieker van Paul McCartney. Barlow maakt er een jazzy-achtig gebeuren van. Wel aardig.

How Christmas Is Supposed to Be Lekker popduetje, dat ondanks de titel voor mij geen kerst-vibe geeft.

This Christmas Covers van deze fijne track geven bijna nooit iets beters dan andere versies. Het blijft altijd een beetje hetzelfde. Zo ook deze.

Come on Christmas Totaal geen kerst-track. Beetje reggae-vibe. Voor het woord christmas had alles kunnen staan.

My Dear Acquaintance Mooie blaad die aansluit bij de opening van het album. De viool had voor mij niet gehoeven, maar de Auld Lang Syne-vibe is wel fijn.

Winter Wonderland Weer een jazz-versie van een welbekend nummer. Voegt niets toe.

The Colder It Feels Mooi winterliedje. Je kunt je de sneeuwstormen voorstellen.

Merry Christmas Everyone Wat doorgaans een nogal overvrolijk, uptempo liedje is, maakt Barlow hier een vernieuwende, gevoelige ballad van. Ik hou ervan.

A Child's Christmas in Wales Mooi sfeervol liedje

I've Got My Love to Keep Me Warm Jazzy, not christmassy

I Believe in Father Christmas Een cover, mooi gedaan. Bromancer Robbie Williams deed deze twee jaar geleden ook op zijn kerstalbum.

In the Bleak Midwinter De beste versie van deze is wat mij betreft van Bipolar Sunshine. Gary overtreft die zeker niet. Echter geen slechte versie.

It's the Most Wonderful Time of the Year Waar deze doorgaans uptempo is, maakt Gary er een ballad van. Dat werkt bij Merry Christmas Everyone goed, maar hier wil je steeds de toeren wat hoger zetten. Mist dus vaart.

Christmas Sweater Popsong, niet veel bijzonders.