Kaina - It Was a Home (2022)

Soul / Pop
Label: City Slang

1. Anybody Can Be in Love (2:57)
  2. It Was a Home (3:35)
  3. Good Feeling (3:11)

met Sen Morimoto

4. Sweetness (3:12)
  5. In My Mind (3:09)
  6. Ultraviolet (2:47)

met Sleater-Kinney

7. Come Back as a Flower (4:16)
  8. Blue (4:00)

met Helado Negro

9. Casita (3:39)
  10. Apple (3:24)
  11. Friend of Mine (4:19)
  12. Golden Mirror (3:44)
avatar van Reijersen
Van te voren kende ik Kaina nog niet, maar albumopener Anybody Can Be in Love is zo fijn dat ik er meteen goed in zit. Een kleine hint naar vintage soul in het nummer. Rustig en fijn uitgevoerd. Die opener lijkt echter wel meteen het beste van wat dit album te bieden heeft. Het album is in de gehele doorgang rustig, maar dit rustig helt soms te vaak over naar saai, daar waar dromerig juist weer positiever is. In de gehele linie lijkt gewoon te weinig te gebeuren om de aandacht van de luisteraar vast te houden. Als conclusie voor dit album kan ik daarmee volstaan met 'mwa'.

avatar van davevr
Langzaam aan is dit in mijn meest opgezette platen gekomen. Het is niet wereldschokkend, grensverleggend maar als een warm deken dat je over je legt. Warme zachte stem, fijne arrangementen.