BT - Metaversal (2021)

Dance
Label: Black Hole

1. Kintsugi (5:39)
  2. Confunktion (6:46)
  3. Laurel Canyon Night Drive (4:24)
  4. Stratosphere (6:37)
  5. Paper Chairs (6:43)
  6. The Blue Hour (7:24)
  7. The Uncanny Valley (6:38)
  8. Immutable (3:01)
  9. Where the Sun Meets the Sea (4:33)
  10. The Overview Effect (3:52)
  11. If Memory Serves (5:40)
Eindelijk! BT, één van de grootmeesters op het vlak van electro, is terug met een deftig album na vele jaren ge-experimenteer dat ik niet altijd kon smaken. Elk nummer heeft hier een eigen flavour en de focus ligt toch op invloeden uit orchestrale synthpop en de origins van electro (Vangelis invloeden). Dit is overduidelijk met nummers als Kintsugi en het sublieme Paper Chairs (hoogtepunt van het album), die bijzonder goed in het oor liggen. Confunktion werkt dan weer met funky ritmiek. Met Laurel Canyon Night Drive zweef je dan weer letterlijk weg van deze wereld. BT haalt opnieuw alles uit de kast op het vlak van sonische effecten. Enkel een mainstream nummer als Stratosphere valt hier wat uit de toon. Wat mij betreft is Metaversal het soort muziek waar je naar moet luisteren als je echt van electronische muziek in al zijn facetten houdt. Sterk album. Knieval.