Schiller - Epic (2021)

Duitsland
Electronic
Label: Sony Masterworks

1. Willkommen (0:34)
  2. Do You See the Light? (6:10)
  3. The Endless (5:45)
  4. Midnight in Shiraz (3:50)
  5. She Never Saw the Ocean (6:37)
  6. Doppelgänger (6:36)
  7. Beyond the Horizon (5:03)
  8. Dark Sun (6:48)
  9. White Nights (Don't Let Me Go) (4:37)
  10. It Was Only a Dream (5:33)
  11. From Here to Eternity (12:39)
  12. Free the Dragon (4:35)
  13. Déja-Vu * (2:31)
  14. Byblos * (5:47)
  15. Odyssey * (14:42)
  16. Sphinx * (5:08)
  17. Kein Weg zu Weit * (9:06)
  18. Wenn Es Nacht Wird in Paris * (2:58)
  19. Goldene Zeiten * (3:45)
  20. Tears in Vladivostok * (2:24)
  21. A Night to Remember * (6:02)
  22. Lost in a Colourful Dream * (7:42)
  23. Time Is a Restless Companion * (2:29)
  24. Der Wanderer über dem Nebelmeer * (4:29)
avatar van dynamo d
Als alles goed gaat dan gaat Schiller in April 2022 optreden in de Melkweg in Amsterdam. Te verwachten valt dat hij dan dit album gaat spelen. Hoogtepunten van Epic (dat ook in een mooie luxe editie met surround sound verkrijgbaar is) zijn: Midnight in Shiraz, White Nights, Free the Dragon en Odyssey.

Bof, ik heb Schiller nog erg actief gevolgd tot 2012 (Sonne) en zelfs ooit een live optreden meegepikt in Keulen. Maar hij heeft zich nu wel erg sterk in het downtempo segment genesteld. Voor mij mag er wel wat meer beat in. Niks meer van de man gekocht sinds Opus en Future, twee albums die me totaal niet lagen. Ook Epic is weinig vernieuwend

Een paar nummers die toch groeien : She Never Saw the Ocean en Doppelganger bvb ... Te zien in Utrecht op 23 oktober voor 26,5 euro. Ik zal alvast van de partij zijn... Soms werkt de muziek veel beter in de gepaste sfeer.