Nanci Griffith - Little Love Affairs (1988)

Folk / Roots
Label: MCA

1. Anyone Can Be Somebody's Fool (2:39)
  2. I Knew Love (3:17)
  3. Never Mind (3:42)
  4. Love Wore a Halo (Back Before the War) (3:23)
  5. So Long Ago (4:10)
  6. Gulf Coast Highway (3:06)
  7. Little Love Affairs (3:08)
  8. I Wish It Would Rain (2:38)
  9. Outbound Plane (2:39)
  10. I Would Change My Life (3:08)
  11. Sweet Dreams Will Come (4:25)
avatar van potjandosie
na haar Europese doorbraakalbum "Lone Star State of Mind" was dit het 2e album dat Nanci Griffith voor het MCA Nashville label maakte. een fijn, gevarieerd album met prachtige ballads, en wat meer uptempo nummers "Love Wore a Halo", het bekende "Gulf Coast Highway" en het opzwepende "Sweet Dreams Will Come" een zeldzaam mooi duet met John Stewart, eveneens een singer/songwriter van formaat. zijn album "The Complete Phoenix Concerts" kan ik iedere roots/americana liefhebber aanraden, maar dat terzijde. op "Little Love Affairs" is Nanci Griffith te horen met de voornamelijk akoestische van haar vertrouwde sound, vergelijkbaar met de sound van de 4 albums die zij voor het label Philo maakte. er staan 7 nummers van Nanci Griffith op dit album, waarvan een 3-tal co-written. "Outbound Plane" schreef zij samen met Tom Russell. deze track staat ook op het album "Poor Man's Dream" (1990) van de Tom Russell Band (staat niet op MuMe). "I Would Change My Life is geschreven door Robert Earl Keen Jr. en het prijsnummer "Sweet Dreams Will Come" is een pennenvrucht van John Stewart. Nanci Griffith co-produceerde dit album samen met Tony Brown, met wie zij ook de prima albums "Lone Star State Of Mind"en "One Fair Summer Evening" produceerde. daarna maakte zij 2 ietwat teleurstellende, meer pop georiënteerde albums "Storms" geproduceerd door Glyn Johns en "Late Night Grande Hotel" geproduceerd door Rod Argent en Peter van Hooke.
uit de liner notes:
quote
Griffith's songs are each reflective of her ability to write honestly about not only herself, but about everyday life in a way that shows how extraordinary that can be. As an artist, she has set the standard of integrity that many will try to match for years to come
unquote