Babyboy Johnny - As Crónicas de um Babyboy (2020)

geen stemmen

Portugal
Hip-Hop / Soul
Label: Golden Mist

1. DO YA THING (2:54)
  2. CONVERTIBLE MUSIC (1:32)
  3. FRIDAY NIGHT (1:43)
  4. SUNSET DRIVE (1:44)
  5. THE SUN IS OUT (3:56)
  6. INTERLUDE (2:01)
  7. IN LOVE (3:34)
  8. DROP TOP (2:09)
  9. SMOOTH CRIMINAL (1:35)
  10. CREEPIN (1:47)
  11. 4 FREESTYLE PURPOSES (2:30)
avatar van ZAP!
As Crónicas De Um Babyboy | Babyboy Johnny | Golden Mist Records.

Best een lekker plaatje. Mengelmoes van van alles, ik denk toch electronic als 1e genre, maar pop, hip-hop, soul, funk, het is van alles wel een beetje, met een onmiskenbare retro '80s vibe. Regelmatig tegen het valse aan, maar daardoor klinkt het mij wel spannender in de oren. Voor een regulier album wel kort, en sommige nummers zijn niet meer dan 'schetsjes'.
Aanvankelijk zonder zang, maar verderop kom je nog wel wat tegen, al even laidback als de muziek en dan nog spaarzaam. Normaal gesproken zit ik niet veel in deze hoek te zoeken, maar op bandcamp is het soms leuk grasduinen en dan kom je wel es op paadjes die je anders nooit gevonden zou hebben.

Dromerig, zonnig, voor wie de herfst even van zich af wil schudden.
Of het lang mee zal gaan bij mij, zal de toekomst uit moeten wijzen, maar een paar fijne luisterbeurten zijn alvast meegenomen.

3,5*.