Legacy Pilots - The Penrose Triangle (2021)

Duitsland
Uitgebracht in eigen beheer

1. Better Days (4:55)
  2. Ghosts of the Ocean (4:54)
  3. Heaven Must Know (5:50)
  4. Mad Kings (5:34)
  5. As Dominos Fall (6:19)
  6. Coast Cards (5:52)
  7. Shadowplay (5:08)
  8. A Change of Mind (10:11)
  9. A Compendium of Life (9:39)
avatar van ProGNerD
Bij de meeste nieuwe albums weet je al aardig wat er gaat komen op basis van vorige albums e/o recensies en is het dan de vraag of het (hopelijk) net zo goed is / precies in jouw straatje past als je verwacht of (eigenlijk) hoopt...

Soms ga je er echter wat minder voorbereid in en dan kan het zomaar gebeuren dat je enigszins verwart en (positief) verrast wordt: zo begon ik me werkelijk af te vragen of ik niet per ongeluk de nieuwe Lonely Robot had opgezet bij de 1e twee nummers van dit album (onmiskenbaar John Mitchell !).
Ook na verdere beluistering leek ik bekende elementen te herkennen, alhoewel ik die niet direct allemaal zo kon plaatsen.

Nu ik inmiddels weet welke keur aan collega artiesten uit de hedendaagse progscene (o.a: John Mitchell, Todd Sucherman, Marco Minnemann, Pete Trewavas, Steve Rothery, Eric Gillette en Finally George) de Duitse Frank Us om zich heen heeft verzameld voor dit indrukwekkende werkstuk, valt alles aardig op z'n plek...

Mooi staaltje kwaliteitsprog van deze samengestelde groep rasmuzikanten onder leiding van en strak en helder geproduceerd door deze Frank Us => Aanrader !