menu

Dream Unending - Tide Turns Eternal (2021)

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Canada / Verenigde Staten
Metal
Label: 20 Buck Spin

  1. Entrance (2:22)
  2. Adorned in Lies (6:34)
  3. In Cipher I Weep (7:55)
  4. The Needful (5:25)
  5. Dream Unending (11:07)
  6. Forgotten Farewell (1:53)
  7. Tide Turns Eternal (9:52)
totale tijdsduur: 45:08
zoeken in:
avatar van Don Cappuccino
3,5
Beluister de volledige plaat: Tide Turns Eternal

Dream Unending is het nieuwe project van Derrick Vella (Tomb Mold) en Justin DeTore (Innumerable Forms). Tomb Mold en Innumerable Forms zijn allebei deathmetalbands, maar onder de naam Dream Unending wordt er voor een hele andere richting gekozen. De band wordt omschreven als ''dream doom'' en inspiraties zijn onder andere de Peaceville Three (Anathema, My Dying Bride en Paradise Lost) en bands als Cocteau Twins en The Cure. Deze week is er een mooi uitgebreid interview verschenen over het maken van de plaat, de gedachtegang en de verschillende invloeden. Zeker een aanrader om te lezen:

The Soul is a Wave: A Conversation with Dream Unending (Interview)

Ik heb net de plaat voor het eerst beluisterd en de eerste indrukken waren goed. Aan het begin van de plaat vond ik het zelf nog iets te veel standaard death/doom, maar het kan ook zijn dat ik op basis van de omschrijving heel erg op een dromerig geluid zat te wachten vanaf het begin en dat dat een beetje ''tegenviel''. Het album wordt steeds interessanter door zijn speelduur heen. Waar ik vooral echt van geniet is de mix van trage melancholische doomriffs en prachtige dromerige golvende gitaarmuren à la Robin Guthrie (Cocteau Twins). Een stijl waar een band als diSEMBOWELMENT in de jaren '90 ook mee experimenteerde, maar Dream Unending komt een stuk melodieuzer uit de hoek. De cleane gitaarpartijen zijn gespeeld op een 12-snarige gitaar en dat resulteert in een heel ruimtelijk en vol geluid. Vooral op de tracks Dream Unending en Tide Turns Eternal komt de band avontuurlijker uit de hoek, met op Tide Turns Eternal ook nog erg mooie vocalen van een gastzangeres. De meer dromerige en psychedelische death/doommetalrichting is iets waar ik echt enthousiast van raak, nu nog afwachten of de meer riff-gerichte death/doomtracks me ook meer gaan pakken na meerdere luisterbeurten.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:04 uur

geplaatst: vandaag om 11:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.