JUST - Deep Cycles (2021)

1 stem

Label: Just Melancholic

1. Dark Days (4:50)
  2. Walk Slow Smile More (3:52)
  3. Into the Fire (4:37)
  4. Down the River (5:38)
  5. Feels Like Home (4:42)
  6. Every Little Tear (3:42)
  7. Desperate Play (4:40)
  8. Eye of the Storm (6:20)
avatar van Broem
Getrokken door een fraaie recensie op de site van hifi.nl. Voor de liefhebber van Talk Talk, David Sylvian en Tears for Fears staat er geschreven. Productie door Theodoor Borger (bekend van het Unifony Project) Aandacht dus meer dan getrokken en inmiddels een paar luisterbeurten erop zitten. Weet nog niet goed wat ik er nou echt van moet vinden. Komt gelukkig niet zo heel vaak voor. Volle overtuiging dat ik hier naar een meesterwerk heb geluisterd heb ik nog niet. Productie klinkt uitstekend en je hoort een mix van electronic, folk en pop. Wellicht zit daar mijn voorbehoud…wat is het nou eigenlijk? De stem van zanger Justin Kniest komt erg geknepen over en leent zich niet zo voor de variatie in stijlen. Daar zit mijn twijfel en wellicht ook mijn ingehouden mening. Kan ook zomaar een album zijn wat nog wat meer tijd nodig heeft. Enfin, product van Nederlandse bodem wat ik zeker nog ruimte ga geven de komende weken. Weet niet goed waarom, maar toch…

avatar van musixlover
Aardige muziek, maar haalt het bij lange na niet bij die voorbeelden. Zingt ook vals.