Toxik - In Humanity (2014)

geen stemmen

Uitgebracht in eigen beheer

1. Too Late (3:20)
  2. Program Insertion (3:58)
  3. Crooked Crosses (5:17)
  4. Subverter (4:31)
  5. In Humanity (2:38)
  6. Lunacy's Fringe [Instrumental] (3:42)
avatar van ZAP!
In Humanity | Toxik.

Kwam het min of meer toevallig tegen op bandcamp, waar de band verschillende releases heeft geplaatst.
Ik ben benieuwd...

Tevens op cd uitgebracht als onderdeel van Toxik - III Works.

avatar van ZAP!
1e luisterbeurt is toch wel bevallen. Het oude Toxik geluid klinkt slechts her en der door in deze zware thrash / speed EP met proggy elementen. Oudgediende Mike Sanders is ook lang niet overal goed te herkennen (helaas).

Technisch indrukwekkend gecombineerd met een lekkere pot beukwerk, dat krijg je wel. De riff in 'Crooked...' is nu even de gaafste (op 1m10s), maar doet wel overduidelijk aan Slayer denken.
Ik zal er eerst nog wat luisterbeurten tegenaan moeten gooien voor een passend cijfer. Een kleine 8 heb ik alvast wel in gedachten...

Tof in elk geval dat dit nu toch (ook op MuMe) te vinden is!