Roedelius & Story - 4 Hands (2022)

Duitsland / Verenigde Staten
Electronic / Neoklassiek
Label: Erased Tapes

1. Nurzu (6:11)
  2. Spirit Clock (4:34)
  3. Haru (4:41)
  4. Rever (4:23)
  5. Seeweed (4:02)
  6. Allegro Estinto (4:10)
  7. Crisscrossing (4:51)
  8. Thrum (2:55)
  9. Bent Rhyme (4:49)
  10. Skitter (3:22)
  11. Ba (3:51)
avatar van johans
Ik kenmerk mijzelf als iemand met een veelzijdige smaak. En een liefhebber van een contrastrijk en tegendraads geluid. Zo is het dan voor mij niet zo grote stap van Springtime´s free jazz en art rock naar de vernuftige klanken van de Duitse geluidspionier Hans-Joachim Roedelius en de Amerikaanse componist Tim Story. Om stil in een hoekje van te genieten.

Het nieuwe piano project van twee oude vrienden heeft geleid tot het via Erased Tapes verschenen 4 Hands. In principe had het album ook 88 toetsen kunnen heten, aangezien ieder nummer op een en dezelfde vleugel werd gespeeld en is opgenomen.

4 Hands is een intiem en surrealistisch muzikaal gesprek van de twee spelers. Een woordenloze dialoog en een fascinerend hoorspel, dat van een buitenaardse schoonheid is. Roedelius neigt meer naar improvisatie, wat helpt om de horizon van de muziek te verbreden, terwijl Story een meer bewuste benadering kiest. Muziek die het verdient om door 100.000 paar oren gehoord te worden. Al zat dat hoogstwaarschijnlijk nooit gebeuren.

OOOOO
johans schreef:

Kende em al, maar nu ook gekocht in de aanbieding. Ik ben sowieso een Erased Tapes volger en heb zo'n 40 releases in de kast staan ongeveer.
Erg mooie plaat inderdaad en misschien zijn de 100.000 oren al wel bereikt! Het is ook geen totaal onbekend label inmiddels