Canibus - Kaiju (2021)

Label: Fat Beats

1. Curmudgeon (4:10)
  2. Entameta [Remix] (5:00)

met DMX

3. Hydra (4:45)
  4. Live Action Role Play (3:58)
  5. Travis Scott Concert (3:48)

met Born Sun en Body Bag Ben

6. Animal Husbandry (3:45)
  7. Covid Santa (4:26)
  8. Kaiju Karaoke (4:22)
  9. The Long Road (3:58)
  10. Verzuz (7:44)
  11. Chase (3:45)

met MF DOOM, Kool Keith en Justin Tyme

12. Desperados, Pt. 2 (3:22)

met Hus Kingpin

avatar van Harderwiek
Kijk. Lekker kort, prima features, lelijke cover. Alles wat nodig is voor lekker fout canibus album. Ben benieuwd!

avatar van ForWhomThePeteTolls
Dikste album in lange tijd van Germaine. Ik als Canibus-stanibus proef dit als een overwinning. De kritieken zijn ook goed, de productie past perfect bij de sfeer van de rhymes. Pengame nog steeds unmatched, knowledge en humor heeft hij beide laat hij hier wel merken. Voor mij is dit de release van 2021 die niet bestaat uit oudere opnames (omdat op gespecialiseerde labels wel betere shit is uitgekomen dit jaar!).

avatar van Shelter
Wellicht moet het groeien maar ik vind het zoverre ronduit saai, las hier de positieve berichten en meteen opgezocht op Spotify. Ik ben niet bepaald positief verrast.

Shelter schreef:

Meerdere mensen die ik ken die het tof vinden, zijn bepaald geen Canibus-fans... Ik denk echt dat het aan jou ligt. Ronduit saai? Omdat het donkere, harde beats heeft? Omdat de teksten te diep en te humorvol zijn? Wat is er saai aan??

avatar van Silky & Smooth
ForWhomThePeteTolls schreef:
Omdat de teksten te diep en te humorvol zijn?

Silky & Smooth schreef:

Alles waar ‘te’ voor staat is slecht.

Ga inhoudelijk in op het album dan, grapjas. Plus jij weet ook in welke context ik het plaats!

ForWhomThePeteTolls schreef:

ik dacht even serieus dat ik met een volwassene op het forum zat sorry jochie had niet door dat je 12 was.
Ooit als je volwassen bent, dan begrijp je de term verschil van smaak dat is nu nog heel moeilijk voor je maar ooit komt het door.
Wellicht leek het voor jezelf een heel sterk punt dat al je vriendjes in de klas het wel een leuk album vinden dat het daardoor wel een goed album moet zijn.

Ga ik toch even in op je punten.
Donkere harde beats of ik dat niet zo leuk vind, wellicht zie je bij mijn stemmen vrij hoge cijfers staan voor Onyx, Mobb Deep, Nine etc. Ik denk dat ik daarmee wel een antwoord heb gegeven.
Diepe teksten dan, wellicht ook even verder kijken dan je neus lang is als je iemand wil gaan beoordelen: krs one, insight, jedi mind tricks, immortal techniques ik kan nog even doorgaan maar je begrijpt mijn punt anders even aan papa vragen.
Ook ben ik een bewonderaar van Canibus oude werk, heb hem ook nog een keer live mogen zien. Deze zoals ik al zei (en wellicht kan het groeien) vind ik zoverre niet lekker klinken en zelfs saai. Nou snel je brief naar de kerstman schrijven en hop naar bed, slaap lekker!

Silky & Smooth schreef:

Behalve tevreden toch

Shelter schreef:

Ga ik toch even in op je punten.

Deze reactie is erg volwassen inderdaad. Mijn complimenten voor dit prachtige stukje boordevol humor.

Edit: omdat ik idd ietwat geïrriteerd reageer en op een vervelende manier vraag waarom vind jij dus een reden om zo van leer te trekken.. Nou ja, chapeau jongen. Jij bent dan misschien de volwassene en ik het kind, maar jij hebt op zijn minst nog evenveel te leren als ik!

iets met zaaien en oogsten

avatar van Silky & Smooth
Ik ga toch wel mee in het enthousiasme van ForWhomThePeteTolls wat betreft dit album. Canibus is eindelijk weer eens boeiend. Aan zijn teksten/onderwerpen ligt het meestal niet, maar hij klinkt hier lekker helder en hongerig. De donkere, grimy producties van vnl. BodyBagBen dragen ook sterk bij aan de sfeer van het album. Alleen de track met DMX vind ik een minpuntje tot zover...

iets met zaaien en oogsten

Afgesloten dan maar hoop ik. Altijd jammer... In dit geval door mijn eigen fout, maar soit...

avatar van bennerd
Heeft Canibus het hier van zijn klembord kunnen aflezen?

avatar van MJ_DA_MAN
Op Curmudgeon rapt Bis weer eens fatsoenlijk. In tegenstelling tot de afgelopen tien jaar.

Echter klonk het na wat vluchtig luisteren qua productie teveel naar (wannabe) Griselda-beats. Enorm cliché en onorigineel inmiddels. Wellicht check ik hem later nog volledig.