Ange - Vagabondages (1989)

1 stem

Frankrijk
Rock / Folk
Label: Philips

1. Tout Feu, Tout Flamme (3:53)
  2. Caricatures (3:36)
  3. Le Soleil Est Trop Vert (4:03)
  4. Ces Gens-Là (4:45)
  5. Le Cimetière des Arlequins (8:47)
  6. Godevin le Vilain (2:57)
  7. Si J'Etais le Messie (3:00)
  8. Au Delà du Délire (8:53)
  9. Ode a Emile (6:31)
  10. Par les Fils de Mandrin (4:48)
  11. Jour Après Jour (5:20)
  12. La Gare de Troyes (4:48)
  13. By the Sons of Mandrin (4:51)
Een uitstekende verzamelplaat van Ange, met daarbij alle bekende nummers uit de hoogtij dagen van deze Franse prog groep. Wat dat betreft is de hoe een prachtig klein kunstwerkje met daarop afbeeldingen van de eerste 6 albums, als ik snel even kijk.
Ook nummers die veelal ook tijdens de optredens klinken en aangezien ik de laatste 2jaren twee keer richting Frankrijk ben getogen om deze groep live te aanschouwen voor mij een bron van herkenning. Leuk is dat ze als laatste nummer de titeltrack van het enige (vertaalde) Engelse album er bij hebben gezet. Jammer genoeg sloeg dat Engelstalige album niet aan in de Engels talige landen, het had toch een soort doorbraak moeten zijn.
Maar op het hele album hoor je waar Ange groot mee is geworden, prachtige prog muziek, soms heerlijk barok, de zo aanwezige mellotron klanken, de filosofische teksten en de uit duizenden herkenbare zang van Christian Décamps. Ange lijkt zeker op dit verzamelalbum het buitenbeentje van de progmuziek door de Franse taal die het geheel een wat zangerige , folk achtige sfeer geeft, maar kan ook zeer stevig uit de hoek komen.
Wil je Ange leren kennen is dit een prima start album, grote kans dat je daarna de gewone albums ook wil hebben.