Danny Guinan - Now Is the Time (2021)

1 stem

Ierland
Folk / Pop
Label: MLG

1. The Greatest Gift (3:39)
  2. Regards (4:15)
  3. Ochón (3:58)
  4. To Each His Own (3:57)
  5. Little Star (3:57)
  6. Any Day Now (3:20)
  7. Enchantment (4:15)
  8. The End (3:36)
Een heel mooi 'corona' album van deze Haarlemse Ier.
Danny Guinan , geboren in Ierland en daar begon hij in 1990 met de band Speranza. De cd 'About time' was redelijk succesvol.
In 1995 trok Danny Guinan naar Nederland en gaat verder met zijn carriere. Hij heeft een aantal solo platen gemaakt, maar ook met de groep Danny Guinan & Red maakt hij een plaat en ook in het folk trio O'Dreams is hij actief.
'Now is the tome' is de 5e plaat van Danny Guinan, in coronatijd opgenomen. Danny Guinan is een folky singer-songwriter, zonder zich aan specifieke regels te houden.
OP deze plaat wordt hij begeleid door Ed Veldrop (ook O'Dreams), Ray-Edgar Duins (bas) , Leon Klaasse (drums) en Glenn Schwarzer (elektrische gitaar).
Bart Wagemakers produceert het.
De plaat is meer pop-folk dan folk en de productie vind ik soms te dominant.
Zeker het eerste nummer begint met een 'wall of sound' en dat is even wennen.
Persoonlijk vind ik de wat akoestische nummers, waar het gitaarspel van Danny Guinan redelijk klinkt, wat beter.
Danny Guinan heeft geen indrukwekkende stem, dus moet het echt van de nummers zelf komen. Sommigen zijn erg goed, bijvoorbeeld 'Ochon' , dat handelt over de dood.
De plaat opgenomen in coronatijd laat een opvallend hoopvol geluid horen en dat was zeker in die tijd zeer welkom.
Geen verkeerde plaat, zitten mooie nummers, fijn dat het optimistisch is.
Maar net als de hoes vind ik het soms wat gewoontjes, er had meer ingezeten met een wat minder volle productie.