Gogol Bordello - Super Taranta! (2007)

Label: SideOneDummy

1. Ultimate (3:29)
  2. Wonderlust King (3:58)
  3. Zina-Marina (4:19)
  4. Super Theory of Super Everything (2:55)
  5. Harem in Tuscany (Taranta) (3:33)
  6. Dub the Frequencies of Love (6:15)
  7. My Strange Uncles from Abroad (5:19)
  8. Tribal Connection (5:05)
  9. Forces of Victory (5:23)
  10. Alcohol (4:54)
  11. Suddenly... (I Miss Carpaty) (5:36)
  12. Your Country (4:15)
  13. American Wedding (3:37)
  14. Super Taranta! (6:45)
avatar van Bert Wasbeer
Persoonlijk vind ik dit een vrij onverwachtse release. Op Pinkpop speelden ze volgens mij geen nieuwe nummers, en anderhalve maand later ligt er ineens een nieuw album? Maar goed, niks nieuws onder de zon maar prima plaat.

Wederom opzwepende muziek waar het goed feestjes op bouwen moet zijn. Inderdaad helemaal niks nieuws t.o.v. bijvoorbeeld het vorige album. Maar ook niet gezien de vergelijkingen die vaak gemaakt worden met Mano Negra en The Pogues.
Is dat erg? Welnee. Zo op zijn tijd is het heerlijk om een beetje onbezorgd van muziek te kunnen genieten en daar zorgt deze band zeker voor.
14 Nummers achter elkaar party party vind ik net iets te veel van het goede, maar als dat alles is dan moet er verder niet gezeurd worden. Beentjes van de vloer en werk je maar flink in het zweet. (Zelfs Madonna vind het te gek ).

JustaRascal
Hetzelfde truukje overnieuw gedaan lijkt het wel deze cd.

avatar van GraveyardJunkie
Zeker weten, maar nog steeds leuk!!

avatar van Dridge
Die gasten moet ik gewoon een keer live zien!! Toch is dit album niet uit precies hetzelfde vaatje getapt als het vorige album. Ok , het zijn bijna allemaal uptempo feestnummers maar als je wat beter naar sommige nummers luistert hoor je vooral muzikaal gezien best wat verassende dingen. En die teksten blijven grappig.

Sheplays
Ik heb ze eind vorig jaar live gezien in de Melkweg in Amsterdam. Inderdaad, wat een feest, wat een energie!

Mja, leuke muziek. Flogging Molly light. Wel leuk en ik ga ze ook zien op Lowlands. Maar alleen voor het feestje. Verder... niet echt mijn ding

Bericht over concerten van Gogol verplaatst naar Gogol Bordello

avatar van lowieke
Wonderlust king is een van mijn lievelingsnummers aller tijden....zooooooo gaaf!!!

avatar van B_B
B_B
Gogol Bordello rockt! Het is een lekkere mengeling van 'Gypsy' en punk en vaak goed mee te zingen (ok schreeuwen). Nummers als Ultimate, Wondelust King en Harlem in Tuscany zijn echte knallers en komen live nog beter tot recht. Dikke 4*

avatar van barrett
Voor mij is dit een beetje de Gypsy tegenganger van the Pogues zeker een aanrader om deze groep eens live te gaan bewonderen.