PJ Harvey - Let England Shake - Demos (2022)

Label: Island

1. Let England Shake (3:31)
  2. The Last Living Rose (2:00)
  3. The Glorious Land (3:21)
  4. The Words That Maketh Murder (3:53)
  5. All and Everyone (5:22)
  6. On Battleship Hill (3:44)
  7. England (3:15)
  8. In the Dark Places (3:22)
  9. Bitter Branches (2:49)
  10. Hanging in the Wire (2:42)
  11. Written on the Forehead (3:20)
  12. The Colour of the Earth (2:37)

avatar van Ducoz
Ben hier toch wel benieuwd naar.. Let England Shake vind ik een van de beste Lps ooit gemaakt.

avatar van CWTAB
Aie triestige hoes alvast, de andere demo uitgaven hadden allemaal wel een leuke hoes. Benieuwd naar het volledige album.. de studio plaat blijft fantastisch

avatar van Ducoz
Ai ai ai.
Ik sta te kijken dat ze van deze puinzooi toch nog een van de beste platen ooit heeft kunnen maken.. echt tergend dit. Misschien heeft het ook zo zijn charme, wellicht dat nog een keer draaien dat nog prijs zal geven.. maar man o man, wat zijn deze demo's matig.

avatar van Sater
Ze heeft natuurlijk in de vorm van Mick Harvey de perfecte partner gevonden. Bij Nick Cave wist hij vaak ook het beste uit diens ruwe schetsen boven te halen.

avatar van Scurio
Alleen de demo-versie van de titeltrack Let England Shake is al nauwelijks door te komen. Het 'take me back to Constantinopel' dat maar door emmert...Nee, ik laat dit album demo-nstratief aan mij voorbijgaan en zet met veel plezier het origineel nog maar eens op!

Demos. Het zal wel. Ik kan er vaak niet zo veel mee. Ook niet als het gaat om favoriete artiesten.
Voor fanatiekelingen zal het leuk zijn om niet opgepoetste oerversies te horen, maar veel voegt het voor mij niet toe.

Toch heb ik tot nu toe de hele PJ Harvey serie beluisterd, dus ook deze.

Een vijf-ster album... dat is dan toch andere koek. Ik was bang dat het echt compleet niks zou zijn toen ik de reactie van Ducoz zag, maar het viel nog wel mee. Ik mis uiteraard alle magie en het rammelt aardig, maar verder doet het precies wat ik ervan verwacht had want het was met alle voorgangers al niet anders.

Leuk om gehoord te hebben, maar het hoeft niet in mijn kast komen te staan.

avatar van Sater
Interessant artikel over het opnemen van Let England Shake: How Flood and PJ Harvey shook England - Paul Tingen - 'zen' guitarist and author

Ik ben een fanatiekeling met PJ releases maar dit is de 1e demo die ik niet ga aanschaffen.
Wat ik al eerder boven las, hoe kan er nog zo'n mooie plaat uitgekomen zijn, daar moet heel wat schaaf werk aan gezeten hebben.
Uh Uh her vind ik de demo's mooier dan de officiële.
Had maar op de plank laten liggen deze.

avatar van papat
Heerlijke demo's! Inderdaad erg ruw nog, maar ik hou er wel van. Ik vind juist veel van de andere demo cd's erg op het uiteindelijke resultaat lijken.

avatar van crosskip
Iemand hier die dit album op vinyl wil hebben? Ik heb per ongeluk deze ontvangen i.p.v. de reguliere versie. Die reguliere versie is nu ook onderweg en ik mag deze houden, maar ik verwacht deze demo-plaat niet zoveel te draaien. Mag weg voor de verzendkosten.