Silver Condor - Trouble at Home (1983)

1 stem

Label: Columbia

1. Trouble at Home (3:18)
  2. Dear Abby (3:21)
  3. Goin' Out on the Town (4:52)
  4. Good Lovin' Don't Come Easy (3:16)
  5. I Stand Accused (5:10)
  6. Thank God for Rock & Roll (3:09)
  7. When a Man Loves a Woman (5:29)
  8. Turn Back the Big Machine (4:02)
  9. Holdin' On (Barely) (6:32)
avatar van Arjan Hut
Joe Cerisano, die naam kende ik van het Blue Öyster Cult album Imaginos, waar hij op indrukwekkende wijze The Siege and Investiture of Baron von Frankenstein’s Castle at Weisseria zingt. Van Silver Condor heb ik het debuut al een aantal jaren in huis en deze zomer vond ik Trouble at Home in de budgetbak van een platenwinkel in Grou, een dag voor het Skûtsjesilen.

Wat me bij een eerste beluistering opvalt, behalve de verscheidenheid van het materiaal en de ijzersterke stem van Cerisano, is hoeveel deze band op Nazareth lijkt. Maar dan Amerikaans. Pop, rock en blues tot epische proporties opgeblazen door een zanger met een stem van elastisch schuurpapier. Een stuk sterker dan het aardige debuut. Invloeden uit de soul en rock & roll van de jaren zestig, terwijl Goin' Out on the Town klinkt als iets waar Foreigner of Journey hits mee scoorden.