Akelei - Een van Ons (2021)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Een van Ons (10:06)
  2. Nabij (15:45)
  3. Hierna (Van Binnenuit) (11:32)
avatar van Bakema NL
Na meer dan 10 jaar een nieuwe Akelei.....toch nog een lichtpunt na alweer zo'n jaar dat wat minder was....laten we het zo maar stellen.

Wederom krijgen we doom metal met de gekende trage, slepende voortgang....dat een heerlijk sfeertje maakt. Toch zijn er dingen anders aangepakt, verbreed zou ik zeggen. Ditmaal meer vrouwelijke vocalen er bij, strijkers en track 2 krijgt naar het einde een ambient sfeer toegevoegd dat naadloos overgaat in het 3e nummer. Sowieso zijn er meer vocalen te bespeuren.
Het is en blijft een geweldige band die echt meer aandacht verdient!

avatar van Ayreonfreak
Geweldige ep, mag denk ik niet als langspeler dienen. Anders zou hij alsnog in mijn top tien binnen denderen van de Progwereld lijst. Vooral Hierna is van epische klasse!

avatar van Brunniepoo
Hierna is inderdaad te gek. Hier pakt de gedeelde zang ook erg goed uit, of beter gezegd: hier wel, want de eerste twee nummers vind ik toch wat minder geslaagd. Of eigenlijk: het is niet echt wat ik wil horen: Akelei had tien jaar geleden juist een leuke niche gevonden, en die lijkt op die eerste twee nummers alweer enigszins verlaten te worden. Gelukkig is er dan dus nog de afsluiter...