Raein - Il N'y a Pas de Orchestre (2003)

Italiƫ
Punk / Metal
Label: Ape Must Not Kill Ape

1. The Tree (1:41)
  2. The King Is Dead (2:44)
  3. From 3 to 1 in 2 and 4 (2:56)
  4. Il N'y a Pas de Orchestre (1:04)
  5. Tetraedycal Fluctuating Faster Than the Speed of Light (1:39)
  6. Artmachine Observation Tower (3:12)
  7. Miss Kelly Dahte (1:13)
  8. Tigersuit (2:28)
  9. She Wears My Blood (2:59)
  10. I Was Fine Before You Came (6:59)
sxesven
Extreem vette screamo uit Italië. Gulden middenweg tussen Saetia en Orchid, echt briljant. Kudos voor degene die de oorsprong van de titel weet. 4,5*

vind het wel lekker,
zoals sXesven zegt briljant gewoon.

briljant niet, er zijn betere screamobands
uitschieter op deze plaat is tog egt tigersuit

sxesven
Over dat briljant of niet zit ik al een tijdje na te denken, en uiteindelijk ga ik tóch voor briljant, in ieder geval waar het deze plaat betreft. Hoewel Raein vrij toegankelijk en ongecompliceerd is, staat deze plaat wél vol met een stortvloed aan geniale songs en een soort Best Ofje aan typische screamomaniertjes. Hierom zo verdomd aanstekelijk dat ik 'm echt ontzettend vaak draai. Élk nummer is gewoon compleet geslaagd.

avatar van Jazper
Inderdaad gewoon ontzettend leuk om te horen. Alleen She wears my blood vind ik niet zo, de zang dan, het einde is wel weer erg ok. 4 sterren, omdat het inderdaad zo heerlijk aanstekelijk is.

handsome_devil
amai, inderdaad nu je dat zo zegt begint er bij mij opeens een bel te rinkelen ja. goeie edris!

sxesven
Edris? Ik zie heuls niks van edris.

/edit/

Kudos voor edris inderdaad.

handsome_devil
oh late reactie, maar hij zal zn post dan wel gedeletet hebben toen

sxesven
Nogmaals late reactie, maar dat klopt, kreeg een pee-emmertje.

Kandidaat voor 5* trouwens, deze, hoe ontzettend goed.

edris.
De titel komt trouwens uit Mulholland Drive, de pratende man in het titelnummer ook.

sxesven
Dat dus, ja. Zie dat je er inmiddels ook 5* voor uitgetrokken hebt, chapeau!

edris.
Geheel terecht natuurlijk, screamo doet het akelig goed bij me de afgelopen dagen.

Harco
De winnaar van onze -core KO. Respect!

sxesven
Precies! IJkpunt in de screamo ook wat mij betreft, deze plaat!

davidqotsa
Nee hoor The Fall of Troy had gewonnen.

Ik dacht Orchid?

jeko
Net weer eens geprobeerd, maar nee het doet me weinig. Denk dat screamo niet echt mijn ding is.

avatar van bennerd
Tigersuit Heerlijke melodie daarin!

Gallow
Een 5.0 kon ook voor mij niet uitblijven, heerlijke plaat!

Artmachine Observation Tower is ook het melden waard.

Gallow schreef:
Een 5.0 kon ook voor mij niet uitblijven, heerlijke plaat!

Artmachine Observation Tower is ook het melden waard.

Zéér, zéér mee eens; de B-kant van de plaat begint met die track en die draai ik me zo toch vaak. Wellicht mijn favoriete track op deze sublieme plaat!

avatar van Pooiertje
Dat is toch Andy Warhol op de hoes?

Jep.

jeko
Snelle reactie

Beter laat dan nooit

avatar van niels94
Ik trap af met 4*, maar het zou best wel eens hoger kunnen worden. Ongelooflijk goede screamo die alle elementen die ik goed vind aan dat genre in zich heeft: de felheid en geweldige screams, maar ook prachtige melodieën die je echt weten te raken.

avatar van niels94
Huppakee, omhoog ermee Ongelooflijk vet en vreselijk mooi

avatar van niels94
Waarom is dit plaatje zo verdomde moeilijk te vinden? Ook op Discogs veel te duur

Ga ik gewoon nog een keer zeggen dat Tigersuit één van de allerschitterendste nummers aller tijden is en dit album briljant.

sxesven
Voor dit soort dingen kun je beter een beetje distro's afstruinen, hoewel ik niet weet of dat nu nog steeds lukken zou. Zelf dit ding destijds ook gewoon uit een distro geplukt voor €15 ofzo terwijl 'ie al een tijdje OOP was.

Voilá; repress op React with Protest voor €9 excl. http://www.reactwithprotest.org/store.php

avatar van niels94
Kijk, díe distro ken ik dus helemaal niet. Dank je, Sven

sxesven
Da's het label van de repress zelfs, in dit geval Hoewel ze ook distro doen, kun je gelijk nog meer zooi bestellen

avatar van ArthurDZ
Wauw wauw wauw wat een waanzinnige plaat dit, bedankt niels94 om me hierop te wijzen! Had de David Lynch-link met de titel ook helemaal nog niet gelegd haha, dat was wel even op de best mogelijke manier uit mijn stoel donderen toen die Mulholland Dr.-soundbite plots voorbijkwam