Andy Summers - Mysterious Barricades (1988)

Jazz / Avant-Garde
Label: Private

1. Red Balloon (3:33)
  2. Mysterious Barricades (3:06)
  3. 'When That Day Comes (1:20)
  4. Train Song (2:34)
  5. Luna (2:28)
  6. Satyric Dancer (3:45)
  7. Shining Sea (3:24)
  8. Emperor's Last Straw (4:25)
  9. Rain (3:10)
  10. Tomorow (3:21)
  11. In Praise of Shadows (3:13)
  12. The Lost Marbles (4:44)
  13. How Can I Forget (2:36)
avatar van Gerards Dream
Het is haast niet te geloven dat deze man bij The Police heeft gezeten als ik deze muziek zo aan hoor. Het doet mij namelijk eerder denken aan iemand die bij het Duitse Ashra heeft gezeten, dan iemand die bij een wereld-act heeft gediend. Zijn gitaarspel doet mij namelijk denken aan die van Manuel Göttsching.

De muziek op dit album is erg sfeervol te noemen en past wel in het straatje van de rustgevende instrumentale muziek zonder het kleffe stempel New Age. Het doet me namelijk eerder denken aan muziek zoals die door Brian Eno wordt gemaakt. De ruimte wordt middels klanken in kaart gebracht en met de ogen dicht is het aan de luisteraar waar hij/zij een boom wil planten. Ieder geluidje is dan ook vergelijkbaar aan een idee van een architect op papier.

Daarnaast is het ook prima muziek om op de walkman te gebruiken als zijnde een soundtrack bij een boswandeling en om daarbij de fantasie op zijn beloop te laten. De titels kunnen behulpzaam zijn voor een idee. Kortom: het is best wel goede muziek, waarvan de techniek zeer goed is, maar waar het soms zoeken is naar het gevoel. Vandaar dat ik op 3.5 ster blijf steken.