Kebu - Live Online (2021)

Finland
Electronic
Label: ZYX

1. Perplexagon Part 1 (2:03)
  2. Perplexagon Part 2 (5:53)
  3. Perplexagon Part 3 (5:40)
  4. Fleeting Lights (5:53)
  5. Hope (4:19)
  6. Just Another Space Odyssey (5:19)
  7. Late for the Meeting in the Maze (6:17)
  8. Le Carnaval des Étoiles (6:56)
  9. Dream of Hope (2:05)
  10. Super Troopers * (6:21)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Vrij snel na de release van zijn derde studio-album Urban Dreams, stortte de sympathieke Fin Sebastian Teir onder zijn artiestennaam Kebu zich op zijn volgende activiteit, namelijk op een volledig live in de studio opgenomen concert die hij digitaal en op LP heeft uitgebracht onder de naam Live Online.

Wie Kebu niet kent, moet daar snel verandering in brengen als je vooral fan bent van Jean-Michel Jarre, Vangelis, Tangerine Dream en Jan Hammer, oftewel retro-synthesizermuziek.
Want Kebu, die volledig speelt op analoge synthesizers, doet oude tijden herleven en wekt tegelijkertijd een zeer verfrissende sound op met zijn pakkende, melodieuze en toegankelijke composities.

Live Online biedt een overzicht van een aantal van zijn grootste successen en is verplichte kost voor iedereen die een zwak heeft voor dit soort muziek.
Alle uitvoeringen vertegenwoordigd op Live Online, zoals toppers als "Just Another Space Odyssey", het fenomenale "Le Carnaval des Étoiles" en een briljante uitvoering van "Fleeting Lights", zijn zo mogelijk ook allemaal nog beter te noemen dan de studio-versies zoals ze op zijn albums zijn terug te vinden. Alleen dat maakt Live Online al tot een geweldig album.

Niet te missen dus, deze Live Online. Het laat Kebu op zijn best horen! Topper!

avatar van vigil
CorvisChristi schreef:

het fenomenale "Le Carnaval des Étoiles"

Dit is mijn fave van de goede man, fantastische track!

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
vigil schreef:

Dit is mijn fave van de goede man, fantastische track!

Inderdaad! Een moderne synth-klassieker wat mij betreft en misschien wel met afstand de beste track die Kebu vooralsnog gemaakt heeft. Hoe dan ook is Kebu er één om blijvend in de gaten te houden, gezien de kwaliteit van zijn muziek.
Binnenkort komt zijn eerste cover-album uit.

avatar van vigil
Ja, klopt! Dit weekend volgens mij al zijn er wel al wat tracks verschenen

Helemaal eens met het bovenstaande , dit is synthesizer werk van het aller hoogste niveau, zeer genietbaar en met een prachtig kristal helder geluid. Een aanrader voor alle liefhebbers van electronische muziek , voor pop liefhebbers, ach eigenlijk een aanrader voor iedereen!