Mohinder - Discography (2001)

Punk / Metal

18. Alien
  19. Untitled [Live]
  20. Untitled [Live]
  21. Untitled [Live]
Ik was de 2e stem hier. Je maakt me niet wijs dat dit screamo bandje, onbekend is?
In ieder geval vij snel, met een eigen gitaar en bas stijl. Wel cool.

Dit album toch maar eens in huis gehaald. Nog steeds onbegrijpelijk dat dit zo over het hoofd wordt gezien.

Instrumentale stukken als bij Saetia, worden afgewisseld met een felheid van Orchid. Ja, ik ben nu eenmaal niet zo vreselijk thuis in die scene, dus met betere vergelijkingen kan ik jammergenoeg niet strooien.
Zoals hierboven al vermeld, een zeer eigen geluid wat betreft ritmesectie. Een geluid, waarbij vooral het drumgeluid wel een beetje in Orchid terug te vinden is later.

Nogal wisselende productie hier. Het cdtje bevat alle EP's + opgenomen live materiaal. Vooral dat live materiaal klinkt wat dof, maar het doet zeker niks onder aan de kwaliteit.
Die live nummers zorgen er wel voor, dat het geheel wat lang duurt. Een constante stroom aan energie, maar op den duur is het gewoon genoeg.

Hoe dan ook erg fijn en ondergewaardeerd dit

sxesven
Ken dit ook hoor, vrees niet; erg goed, binnenkort eens over een stem nadenken.

Gallow
Wat ik vaak heb met discografieën van punk bands, is deze ook naar mijn mening veel te langdradig. Geef mij hun EP's maar en dan met namen O Nation...

Daarnaast is de benaming voor deze cd volgens mij 'Everything' ipv Discography.

avatar van niels94
Indrukwekkend, hoor. Toch wederom een emoband die enerzijds het typische begin jaren 90 geluid heeft, een beetje à la Heroin en Merel e.d., maar toch ook weer duidelijk heel eigen klinkt. Met name het basspel valt op. Een strak en scherp geheel, maar toch met de nodige dosis chaos.