Evadne - The Pale Light of Fireflies (2021)

Spanje
Label: Solitude

1. Shadows (8:38)
  2. Under Blessed Skies (8:25)
  3. Where Silence Dwells (6:56)
  4. The Pale Light of Fireflies (9:02)
  5. Ablaze Dawn Eyes (8:48)
  6. Hollow Realms (7:15)
  7. Silhouettes of a Faceless Sun (7:50)
  8. The Vacuum (4:44)
avatar van jorro
Zeer fraaie symfonische progmetal. Zeer melodieus en soms meeslepend bombastisch. Zelfs het grunten kan niets aan die positieve kwalificaties veranderen.
Een album dat me van a tot z weet te boeien. En ook de hoes is erg fraai.

avatar van ProGNerD
jorro schreef:
Een album dat me van a tot z weet te boeien. En ook de hoes is erg fraai.

Sluit ik me bij aan; mooie ontdekking. Iets voor op de luisterlijst legian en ondanks de grunt ook voor Alicia het proberen waard...?

avatar van Alicia
Bedankt ProGNerD voor de tip! Ha ja, die grunts ook... nou, we gaan het zien(horen)!

avatar van legian
Hollow Realms eventjes beluisterd, deze gaat zeker op de luisterlijst. Het nummer klinkt heerlijk onheilspellend.

avatar van Alicia
De ene grunt is klaarblijkelijk de andere niet. Daar waar ik bij bijvoorbeeld Wilderun er weinig problemen mee heb, daar zijn de grunts maar een relatief klein deel van een supermooi geheel (al hang ik ook daar weleens bovenin de boom), is de zang hier toch weer teveel een obstakel.

Helaas jongens (en meisjes), ik heb na het tweede nummer de stekker eruit getrokken.