Ugly - Betrayal (2019)

6. Acquiescence (18:13)
avatar van B.Robertson
Betrayal LP | Ugly | To Live A Lie Records

Ugly - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives

Deze in bestelling bij Bol, om samen met Pig City (powerviolence) uit de verzendkosten te komen, waarbij Ugly gewoon 'midprice' is. Een sludge/doom metal band waar ik vanuit ga dat het een groeiplaat is, daar ik aanvankelijk nogal in het gebrul en geschreeuw moest komen, wel lekker traag en log allemaal en feit dat het om de tweede zangeres van Landmine Marathon gaat gaf de doorslag. Naar verluidt is de LP op geel vinyl.

avatar van B.Robertson
Translucent gold vinyl heb ik niet gekregen, gewoon de standaarduitgave en dat ik ook mooi. Plaat is ingekort tot zo'n 33 à 34 minuten - de 'vrijblijvende invulling' van de laatste 12 minuten van track 6 is exclusief voor Bandcamp en ---- wordt niet op de hoes vermeld en is gewoon in het geheel van de eerste kant verwerkt. Moet het nog wat vaker horen, maar die zangeres is top die het geheel nu en dan ook opleukt met synthesizereffecten. Komt niet oorverdovend over maar ook niet melodieus - geen greintje te bespeuren zoals dat hoort.