Midnight Oil - Breathe (1996)

Australiƫ
Label: Columbia

1. Underwater (5:03)
  2. Surf's Up Tonight (3:05)
  3. Common Ground (4:26)
  4. Time to Heal (3:53)
  5. Sins of Omission (4:35)
  6. One Too Many Times (3:29)
  7. Star of Hope (4:57)
  8. In the Rain (2:28)
  9. Bring on the Change (3:50)
  10. Home (4:29)
  11. E-Beat (4:31)
  12. Barest Degree (3:08)
  13. Gravelrash (3:27)
air
buiten australie volgens mij aleen bekend om beds are burning.
jammer want o.a. deze plaat is zooooooooo goed .

Dit vind ik juist een van de mindere albums van Midnight Oil. Met name de country-achtige nummers zijn echt een minpuntje. In mijn optiek een minder geslaagd experiment om ook andere muziekstijlen uit te proberen. Midnight Oil moet doen waar ze goed in zijn: goede rockmuziek maken......Toch staan er ook op dit album ijzersterke nummers ( Bring on the change, underwater, star of hope)

avatar van vigil
Het is inderdaad wel een behoorlijk experimenteel album maar country hoor ik er niet echt in terug. Waar Midnight Oil vaak een redelijk open geluid vol met energie heeft is dat bij deze plaat niet van toepassing. Het geluid is donkerder, ingetogen en muzikaal wat gelaagder.