Che Noir - Food for Thought (2022)

Label: DMG

1. Eat to Live [Intro] (1:03)
  2. Split the Bread (3:15)
  3. Eat or Starve (3:33)

met Jynx716

4. Daily Bread [Skit] (0:18)
  5. Bless the Food (2:46)
  6. Ladies Brunch (3:21)

met 7xvethegenius en Armani Caesar

7. Praises (3:50)
  8. Table for 3 (4:12)

met Ransom en 38 Spesh

9. Gold Cutlery (2:58)

met Rome Streetz

10. Brains for Dinner (3:22)
  11. Water to Wine [Skit] (1:41)
  12. Communion (3:42)
avatar van overmars89
Dit is erg dope hoor!

Samen met Ransom & Rome Streetz is zij onderdeel van een nieuwe generatie underground rappers die echt heel hongerig zijn. Ik vond haar samenwerking Apollo Brown ook wel decent, maar dit vind ik nog wel een stukje rauwer.

Online lees ik dat haar eerdere tapes nog van hoger niveau zijn. Ik zal binnenkort dat ook eens een kans geven.

avatar van Nr.4
Afgelopen vaak geluisterd, vet album hoor. Lekker recht toe recht aan underground hiphop album. Felle raps van Che en ook prima soulvolle producties.

avatar van Yestsida
Prima album, inderdaad!

Che Noir is een naam dat we geregeld voorbij horen komen op albums in dit straatje maar het was haar gastbijdrage op de nieuwste EP van Ransom dat me overtuigde om ook eens een album van haar te checken. Daar ik Table for 3 al kende dacht ik wel dat het tijd zou zijn om de rest van Food for Thought ook te leren kennen.

Che Noir is een vrouwelijke MC en één van de weinige die ik echt interessant vind klinken. Vette stem, toffe flow en ze heeft ook wel degelijk iets te zeggen. Hier valt het geregeld op dat ze nog steeds aan het rouwen is voor haar overleden broer en die introspectieve momenten zijn ijzersterk. Koppel dit met goed gebakken producties en het resultaat is een sterk projectje dat net iets langer duurt dan een halfuur.

Veel gastbijdrages zijn er niet maar de paar die er zijn doen het goed en zorgen voor de nodige afwisseling. Mijn favoriete samenwerking is absoluut Ladies Brunch. Che Noir, 7xvethegenius en Armani Caesar zijn 3 vrouwelijke top MC's in dit straatje en om ze samen te horen is heerlijk.