Mindscape - Mindscape (1993)

Uitgebracht in eigen beheer

1. I Can't * (3:59)
  2. From a Distant Eye * (4:56)
  3. Million Miles (7:59)
  4. Tripping in Dimension (8:05)
  5. Back from the Light (6:11)
  6. When Daylight Comes (7:38)
  7. Price Too High (6:10)
  8. Jamie's Clearing Up the Sky (7:20)
  9. Million Miles [Single Version] * (4:22)
avatar van Edwynn
Mooie melancholisce metalplaat in de sfeer van Queensrÿche en latere Fates Warning. Nooit meer iets van ze gehoord.

Mijn exemplaar is trouwens op EMI uitgekomen.

avatar van Ricardo74
Prachtig album! Songs hebben veel weg van queensryche en dan vooral Operation mindcrime. Steengoeie band. Zanger lijkt erg veel op Geoff Tate en gitaarpartijen zijn van erg hoog nivo. Dit zou een waardige opvolger zijn voor de eerste Operation Mindcrime.

De zanger zit tegenwoordig bij Martyr. Mindscape bestaat helaas niet meer.
Deze cd is echt van zeer grote klasse, en dat voor een Nederlandse band, Top!

avatar van trebremmit
Ken alleen het nummer Million Miles, daarmee deden ze in 1994 mee aan de rock battle van Count Down Cafe, nummer is ook verschenen op die verzamelaar. Maar eens proberen te vinden dit album.

avatar van rushanne
Echt een hele goeie cd van een helaas onbekend gebleven Nederlandse band. Een zanger met een strot waar Geoff Tate van gaat watertanden.

avatar van Edwynn
de zanger doet al een tijdje zijn ding bij Martyr. Pas nog gezien. Breekt het podium af en strooit heel gemakkelijk met prachtige, theatrale zanglijnen. Nu is Martyr iets anders dan Mindscape, maar toch.

avatar van Metal-D78
trebremmit schreef:

Daar kende ik deze band ook van. Bij de Watt zat een cd'tje met alle finalisten van die Rock Battle. Dit sprak mij het meeste aan en niet lang daarna kwam ik deze cd ergens tegen. Commercieel heeft het helemaal niets gedaan volgens mij, maar anno 2025 kan ik het nog prima horen. Leunt inderdaad heel erg op Queensryche. Nummers zijn degelijk, tikkie saai en de zang is prima. Productie vind ik echt heel oke, dat hebben ze dan ook goed afgekeken van Queensryche dat een jaar daarvoor met Promised Land hun beste plaat (iig qua sound) had gemaakt.

Grappig dat de zanger ook actief is in Martyr. Dat is toch wel heel andere koek.

avatar van milesdavisjr

Dat klopt inderdaad. Kort daarvoor had hoofdredacteur Johan Vosmeyer nogal wat opschudding veroorzaakt, door te veronderstellen dat de Nederlandse rock/metalscene maar weinig verheffends had voortgebracht. Het niveau kon zich volgens Vosmeyer absoluut niet meten met datgene wat bands in Engeland of de VS uitbrachten.

Ik moet zeggen dat ik destijds ook niet omver werd geblazen wat op dat cd'tje stond maar zover als de hoofdredacteur ging ik ook weer niet.
Mindscape was best een aardig bandje, qua sound zelfs enige internationale allure, de aandacht voor het gebodene was echter gering.