Absu - The Third Storm of Cythraul (1997)

Label: Osmose

1. Prelusion to Cythraul / ...And Shineth unto the Cold Cometh... (6:48)
  2. Highland Tyrant Attack (4:58)
  3. A Magician's Lapis-Lazuli (3:08)
  4. Swords and Leather (3:07)
  5. The Winter Zephyr (...Within Kingdoms of Mist) (2:59)
  6. Morbid Scream (2:10)
  7. Customs of Tasseomancy (Quoth the Sky, Nevermore) Act I (3:59)
  8. Intelligence Towards the Crown (1:55)
  9. ...Of Celtic Fire, We Are Born / Terminus (...In the Eyes of Ioldanach) (8:31)
  10. Akhera Goiti - Akhera Beiti (One Black Opalith for Tomorrow) * (7:27)
avatar van Eddie
Nog geen berichten bij deze black metal klassieker. schande...

Ik ken niet allen van ABSU, eigenlijk ken ik alleen deze goed. Het is absoluut een aanrader voor liefhebbers van sfeervolle Black Metal zoals die halverwege/eind jaren negentig gespeeld werd. Over het algemeen licht het tempo aan de hoge kant. en qua sfeer doet het me denken aan bands als Ancient (ttv Canien Chronicle) en Hecate Enthoned (ttv Dance Macabre en Unsilend Massacre). overgoten met een vleugje Enslaved.

avatar van Edwynn
Herken ik mij totaal niet in. Buiten het feit dat dit een prima schijfje is, uiteraard.

Ik hoor meer referenties aan oude Kreator en Destruction, maar dan net wat bruter. Er zijn wel wat black metalinvloeden, maar ik vind het toch meer hele duistere thrash. En flauwe deuntjesbrouwers als Ancient en Hecate Enthroned mochten willen dat ze zulke knap geconstrueerde kolereherrie maakten als Absu.

Maar ja, it's all in the eye of the beholder.

Vooral de underground uitstraling vind ik erg gaaf. Geen productionele poespas, gewoon rammen en op rec. drukken.

Probeer ook zeker de overige platen van de band.

avatar van Eddie
Het mooie van Spotify is dat ik geregeld ook platen kan horen die ik vroeger op cassette bandje had of die ik gedownload had (en vast nog wel ergens op een oude PC heb staan). Dit is er ook zo één. Ik heb hem ooit 4* gegeven, daar kan ik me nu niet zoveel meer bij voorstellen. Ik snap overigens ook helemaal niks van mijn commentaar van 2010. Sfeervolle Black-Metal? Hecate Enthroned? Ancient? Zoals Edwynn destijds al aangaf ligt dit meer in de lijn van de oude Kreator of Destruction. Vind ik het echt goed? dat niet eigenlijk, maar aan de andere kant vind ik het ook weer veel te leuk om af te zetten. Leuk om weer eens te horen!