The Dave Pike Quartet - Pike's Peak (1962)

Jazz
Label: Epic

1. Why Not (6:39)
  2. In a Sentimental Mood (6:27)
  3. Vierd Blues (5:55)
  4. Besame Mucho (6:52)
  5. Wild Is the Wind (9:33)
Dardan
'Wild is the Wind' is zo'n ontzettend prachtig nummer dat me tijdens het luisteren zo wist af te leiden door de schoonheid waardoor ik niet eens door had dat het al vijf minuten ver gevorderd was

Met Bill Evans, Herbie Lewis en Walter Perkins, maar het is met name Dave Pike die zijn stempel op elk nummer doordrukt. Vijf verschillende nummers qua sfeer en telkens opnieuw weet hij in elk facet van zijn spel te overtuigen, opnieuw neuriet hij er ook op los maar als je zoveel talent hebt nemen we dat er graag bij - sterker nog, bij momenten geniet je simpelweg mee waardoor het haast als een meerwaarde aanvoelt. Met 'Why Not' bewees hij verder dat hij ook een schitterende tunes voor zijn rekening kon nemen.

Het enige minpunt (lees: klein beetje minder goed moment) van dit album geeft Pike echter ook aan zichzelf te danken: Bill Evans op een bossa nova geïnspireerd nummer laten soleren - kom dat horen! Slecht klinkt het niet maar we horen zoals verwacht een ietwat onwennige introvert die maar al te blij lijkt wanneer het niet meer zijn beurt is om zich te laten horen

Het zou bij één album van dit kwartet blijven maar wat voor eentje... Absolute parel wat mij betreft.