OKADA - Life Is but an Empty Dream (2019)

Electronic
Label: n5MD

1. Fucked Up Inside (12:20)
  2. The Right to Destroy Myself (16:22)
  3. Killing Myself for Your Love (18:01)
  4. I Still Wake Up Thinking You Are by My Side (21:17)
avatar van popstranger
De verklanking van pure pijn na een afgebroken relatie en de verkillende eenzaamheid die er uit voortkomt. Deze muziek is er niet voor wanneer je een bbq wil opleuken. Opener Fucked Up Inside is meteen een intentieverklaring, donkere beats en een vrouwenstem die hunkerend klinkt. Het verlangen naar wat voorbij is en de emotionele toestand van de artiest in kwestie.
Qua titel laat The Right to Destroy Myself er geen twijfel over bestaan dat de boodschap achter de muziek gitzwart is. Toch opent dit nummer met een rustig pianomotief en een paar minuten verder de vrouwenstem die als een sirene je toezingt om tegen de klippen te varen. Langzaam komt er een beat ingevallen en ruim over de helft van het nummer speelt er iemand met de fader knop wat wel een beetje enerverend werkt.
Killing Myself For Your Love opent ook weer rustig met ambient en echo’s van de vrouwenstem, een downtempo beat zorgt er ook voor dat het feit dat dit album op het n5md label werd uitgebracht rechtvaardigt. Gaandeweg verandert de beat ook van tempo en krijgen we een serieuze verandering op een doorgaans rustige plaat.
De afsluiter I Still Wake Up Thinking You Are By My Side is dan weer rustig door synths en beats voortgedreven gemis van een geliefde die er niet meer is.

Geen album voor alle momenten maar wel een rondleiding in de donkere persoonlijke hel van iemand die via zijn muziek een uitweg tracht te vinden. Er zou een label aan deze muziek moeten worden toegevoegd; betreden op eigen risico.