Ange - By the Sons of Mandrin (1977)

1 stem

Frankrijk
Rock / Folk
Label: Philips

1. By the Sons of Mandrin (4:48)
  2. At the "Café of Colibri" (4:06)
  3. And So the Rain Will Go Away (6:07)
  4. Around the Fireside (3:05)
  5. Tumblers (4:00)
  6. Child-Colored Eyes (4:21)
  7. Atlantis (5:21)
  8. Hymn to Life: Cantique / Procession / Hymn (9:48)
Mssr Renard
Engelstalige versie, Teacher?

Mssr Renard schreef:
Engelstalige versie, Teacher?

Inderdaad, het enige Engelstalige album van deze folk-prog groep. Het was bijzonder frustrerend voor Ange, dat ze niet doorbraken in Engelstalige landen, vooral Engeland. Terwijl de muziek niet onder deed voor Engelse top prog bands. Vandaar deze (jammer genoeg) totaal mislukte poging. Er wordt prima in het Engels gezongen, daar is niets mis mee. Maar het album was heel moeilijk te verkrijgen, het is later nog wel op cd uitgebracht. Verder is het album 'Les Fils de Mandrin' niet het meest toegankelijke album. De vorige drie waren zonder meer een betere keus geweest. Het bleef dus bij deze ene mislukte poging om voet aan land te krijgen in de Anglo sakstische wereld. Jammer.
Persoonlijk hoor ik Ange ook liever in het Frans, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik de groep zo heb leren kennen. Ik heb deze Engelstalige cd wel weten te bemachtigen en het blijft leuk, maar apart.

Mssr Renard
Volgens mij had ik deze (de franse dan) en nog één, maar ben nooit echt kapot geweest van de band.

Ik ken trouwens ook een Frans-Canadeze band die dezelfde plaat in engels en frans uitbracht. Verder hebben we ook nog het hongaarse Omega die in drie talen platen uitbracht (hongaars, engels en duits) en Grobschnitt die dezelfde platen in het duits en engels uitbracht.

Ik ben nooit echt op de hoogte van hit- en/of albumsuccessen, maar vind het wel vaak intrigerend om de verschillende versies te luisteren en vergelijken.

avatar van Brunniepoo
Le Orme en PFM hebben dat ook gedaan. Beide uitstekend geslaagd (zoals ook die van Grobschnitt en Omega), maar toch prefereer ik de originele versies.

Deze ken ik niet en eigenlijk wist ik niet eens van het bestaan af, terwijl ik me toch een behoorlijke Ange-fan zou noemen. Overigens was het mij nooit opgevallen dat Les Fils minder toegankelijk zou zijn dan de voorgangers. Waar ligt dat volgens jou dan aan, Teacher?

Brunniepoo schreef:

Misschien is het meer persoonlijk. Wat ik bij de vorige drie iets sterker vond was de folk-prog touch, deze is duidelijk meer prog. Maar het is zeker geen slecht album. Dat dat duidelijk mag zijn.