The Gathering - Parade (2022)

geen stemmen

Canada
Label: Cold Transmission

1. Empires (3:16)
  2. Ocean Star (3:18)
  3. Trying to Call (3:36)
  4. Teardrop Parade (3:00)
  5. Building a Bridge (Gloria) (4:08)
  6. Love Songs (3:30)
  7. Eden (3:18)
  8. Gravity of Love (3:48)
  9. 1000 Years (3:56)
  10. Silent Sky (2:04)
Je kan goed horen dat dit album is geproduceerd door Jason Corbett van Actors. Klinkt op het eerste gehoor best goed. Maar wat zijn die albums kort tegenwoordig, iets meer dan een half uurtje. In het cd-tijdperk zou dit een mini-album zijn geweest. Zou het dan toch met die volstrekt onbegrijpelijke vinyl-manie te maken hebben?! Ik denk van wel, maar je betaalt wel de volle prijs voor een mini-album als dit, tja!

Nu over het album: je kan duidelijk horen dat dit een oorspronkelijke 80's band is. Wat een lekkere retro sound! Rock pop en new wave staat bij hun Bandcamp, en dat klopt. Je bent zo weer terug in de jaren 80. De songs zijn erg sterk vind ik. Mooi bass-en drumwerk, naast die typische uitwaaierende gitaar. De zang klinkt wat vlak, beetje hoog voor dit type muziek, maar kan ermee door. Het gaat om de songs, en die zijn goed!

Parade | The Gathering - thegatheringbc.bandcamp.com

avatar van Premonition

Premonition schreef:
Nou, ik vind het echt een typisch Amerikaans geluid en heeft meer een rock dan post punk gevoel. De uitwaaierende gitaren, waar hoor je die dan? De zang is echt verschrikkelijk….

Nou, jij bent weer lekker enthousiast...haha!

avatar van Premonition
Ik noem het eerlijk

Premonition schreef:
Ik noem het eerlijk

Ik weet het, je mag ervan vinden wat je vindt hè! Ik snap het wel, het schuurt ook tegen poppy aan en is inderdaad erg Amerikaans, maar ik mag het wel.

avatar van Alicia
Je kan zeker goed horen dat dit album is geproduceerd door Jason Corbett. De echo's van Actors zijn overduidelijk. Ik heb dit album echter niet helemaal gehoord, want alleen nog te beluisteren op Bandcamp en niet op Deezer of YouTube Music, en plak er daarom ook (nog) geen cijfer op. Tja, de zang is wel een dingetje, maar misschien went dat wel.
Wat soms ook lukt.

Alicia schreef:
Ik heb dit album echter niet helemaal gehoord, want alleen nog te beluisteren op Bandcamp en niet op Deezer of YouTube Music.

Probeer deze link eens? Is ook hogere geluidskwaliteit, wel met reclame.
Je browser wordt niet ondersteund. Voer een upgrade uit. - music.youtube.com

avatar van Alicia
Scarlet schreef:

Probeer deze link eens? Is ook hogere geluidskwaliteit, wel met reclame.
Je browser wordt niet ondersteund. Voer een upgrade uit. - music.youtube.com

Yeah, bedankt! Dit album was dus wel te vinden op YT music. Volgende keer bril opzetten, hahaha. Er zijn meerdere bands met dezelfde naam en dat maakt het zoeken soms lastig.