Francesco Bianconi - Accade (2022)

Italië
Folk / Pop
Label: BMG

1. Io Sono (3:17)
  2. Playa (4:48)

met Baby K

3. La Cometa di Halley (4:39)
  4. Ti Ricordi Quei Giorni (3:37)
  5. I Capolavori di Beethoven (3:40)
  6. Domani è un Altro Giorno (3:10)
  7. Bruci la Città (3:29)
  8. L'odore Delle Rose (3:21)
  9. Michel (5:59)

met Lucio Corsi

10. Quello Che Conta (3:20)
Wat heb ik in de herfst van 2020 genoten van het album Forever, het solo-album van Baustelle frontman Francesco Bianconi.

En dan is daar vrij snel de opvolger Accade. Gaat dat weer zo'n klapper worden?! Zeker nu ik al een tijd helemaal in Italië stemming ben (Francesco eindigde in mijn eindlijst op de 4e plaats in 2020 en in 2021 stonden maar liefst vier Italiaanse albums in mijn top 10). Het antwoord is 'Si'.

Het lukt hem wederom moeiteloos mij in te pakken met Brel-achtige nummers als Ti Ricordi Quei Giorni, Boudewijn de Groot stijl als Domani è un Altro Giorno, strijkers, piano of een snufje Cohen. Gezongen in die schitterende taal. De gastartiesten vormen een wederom een schitterende toevoeging (geen grote naam als Rufus Wainwright deze keer) en de weemoed straalt ervan af.

Tijdloosheid verpakt in 40 minuten Italiaanse schoonheid. Je moet ervan houden en dat doe ik zeker. Dit is genieten op hoog niveau.