menu

Robert Schroeder - Driftin' (1988)

Alternatieve titel: Elektronisch Baladen

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

West-Duitsland
Electronic
Label: Racket (I)

  1. Driftin' (5:29)
  2. Secret Winners (5:33)
  3. Envision (6:56)
  4. Colours of Fantasy (4:28)
  5. Harmonized Air (5:13)
  6. Elements (16:07)
  7. Soft Touch (10:37)
  8. Wishes (5:21)
totale tijdsduur: 59:44
zoeken in:
avatar van Gerards Dream
4,0
Dit is echt een van de mooiste albums van Robert Schroeder. Al luisterend krijg ik het idee dat hij eindelijk zijn rust heeft gevonden om goede stukken muziek te componeren en deze vakkundig op band te zetten.

De voorgaande albums van hem waren wel mooi, maar toch leek het of er iets los zat wat niet de bedoeling was. Op Driftin' klopt bijna alles in mijn oren. Op sommige plaatsen lopen de tracks in elkaar over. Dit is opzich een goed idee, maar op te veel plaatsen loopt dit niet echt goed. Het lijkt er op of een dj net terug is van vakantie en bovendien zijn dag niet heeft. Nadat de boel eenmaal op gang is gebracht is het genieten geblazen, maar weldra is het weer tijd voor de volgende plaat en hoe werken die schuiven ook alweer?

Dit bovenstaande is erg jammer voor dit album. Herr Schroeder had voor 90 procent goede muziek gecomponeerd, en net bij de uitvoering en de productie ervan is de controle even zoek. Met man en macht schaaft hij het her en der wat bij, maar kan helaas niet verbloemen dat hij te kort moet schieten. Toch is hij blij dat zijn troetelkindje "Soft Touch" wel goed op de band tercht komt.

Nog met het klamme zweet in zijn handen ploft hij neer op de bank en denkt: "Volgende keer op tijd naar bed, dan hoef ik me niet zo kwaad te maken."

Gast
geplaatst: vandaag om 12:50 uur

geplaatst: vandaag om 12:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.