Rafting Goods - Volume 1 (2022)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Sneadr - Sneadr's Entree (1:12)
  2. $KEER&BOO$, Tim Beumers, Hairo en Blanke Roy - Moven door de Stad (3:02)
  3. James, Tenshun, Dookie en Presto - Grote Fout (3:02)
  4. Fat Windjacks en Soulution - Cultuur (4:06)
  5. Tim Beumers, $KEER&BOO$, James en Presto - No No Lobi (3:00)
  6. $KEER&BOO$, Dookie, Hairo en Blanke Roy - 23.55 (4:03)
  7. Tim Beumers, James, Tenshun en Blanke Roy - Alleen Maar Vuur (2:46)
  8. SKAV en Hairo - Snooze *
  9. Tim Beumers, $KEER&BOO$, Ntan, Mike Tibbert en Presto - Kerosine (4:25)
  10. Nosa, Hairo, Ntan en Presto - Simpel (4:03)
  11. $KEER&BOO$, MpDrees24, Dion Mase en PHiN - Bleeden (3:03)
  12. $KEER&BOO$, El-Ness, Dion Mase en NTAN - Pasta Carbonara *
  13. $KEER&BOO$, James, Roelie Vuitton en Blanke Roy - Onnodige Accessoires (3:10)
  14. Tim Beumers, Dookie, Dion Mase en Yung Umbro - Statements Over Violen (3:48)
  15. Roelie Vuitton en $KEER&BOO$ - Runne *
  16. Hairo, Tim Beumers, Tenshun en Ntan - Home Alone (2:45)
  17. Eijer en Dookie - Ralph Stijlend *
  18. Hairo, James, Tim Beumers en Presto - Spill een Beetje Whiskey (3:47)
  19. Ntan, Tim Beumers, Dion Mase, James en Mike Tibbert - Intercity (3:45)
  20. Dion Mase, James, Nosa en Blanke Roy - Thanks (3:42)
avatar van Nr.4
Dit is me toch een partij vet. Damn. Had niet verwacht dat ik in NL hiphop nog een keer zo verrast zou worden. Tim is on fire, vet om die nonchalance van Dion weer eens te horen. Toffe producties ook allemaal. Hier ga ik de komende tijd veel van genieten.

MAS
Heerlijk hardcore hipopalbum. Mijn favoriete nieuwe rappers samen met een hoop veteranen die nog steeds hard komen. En inderdaad heel vet om Dion weer te horen.

avatar van MJ_DA_MAN
Qua raps redelijk (soms zijn de Limburgse accenten wat vervelend), maar qua productie is dit dik in orde. Fijn plaatje.

avatar van overmars89
Twijfel tussen een 3.5* en 4*. Neig naar 4* waar gunfactor een grote rol speelt.

Na de 101 Barz valt mij dit heel erg mee. Dit komt voornamelijk, omdat de sterkere rappers vaker voorkomen dan de mindere. Beumers, Fat Windjacks & af en toe Mase.

Ook de beats zijn erg dope.

Ik zie dit toch ook als een voortvloeisel dat de populariteit van Griselda heeft gebracht.
Erg tof deze movement. Hopelijk komt er nog veel meer.

MAS
Volgens mij is Griselda ook een grote inspiratie geweest voor veel van die rappers, in ieder geval wel voor Fat Windjacks. Ik zag veel van hen ook bij Conway in de Melkweg afgelopen maand.

avatar van overmars89
Ik was daar ook en zag er idd ook een aantal!

avatar van -SprayIt-
Hier staan een aantal ware bangers op, maar ook wel wat missers. Bijna een uur is mij wat te lang, de producties zijn over het algemeen heel erg lekker.

avatar van Nr.4
Had wel verwacht dat wat meer mensen hier erg enthousiast over zouden zijn. Geniet nu de vinyl binnen is hier weer opnieuw met volle teugen van. Beumers is echt in vorm. Die Statements over Violen track en ook Kerosine zijn wel zo gruwelijk.

MAS
De vinyl bonustracks zijn ook zeker de moeite waard. Ook nice dat deze zijn opgenomen in de tracklist, i.p.v. er achter aan geplakt.

avatar van Nr.4
Zeker. Sowieso een mooie vinyl-uitgave.

Sinds de Conway show zit ik best diep in die $keer & Boos/Rafting Goods shit. Dope dat dit soort hiphop nog wordt gemaakt in Nederland. Ik luisterde al een hele tijd niet of nauwelijks naar Nederlandse hiphop, dus ik vind dit een mooie ontdekking. Ook mooi dat SKAV van de Stropstrikkers betrokken is. Die eerste Stropstrikkers plaat heb ik veel geluisterd. Het Limburgse accent van $keer & Boos wende bij mij al snel. Ik vind 'm dope.

avatar van Saint45
Deze plaat heeft wat mij betreft de dijk doen barsten. Na jaren waarin de underground hiphop in Nederland en België een bijrolletje had begon er weer een en ander uit te komen voor de echte heads.

Het komen van Krauw Connect, Stikstof die stof liet opwaaien in België, nieuwe So so Lobi, veel toffe collabs en ga zo door.. Het droeg allemaal bij aan een heropleving.

Rafting Goods is echter een monstercrew die de echte hiphop weer op de kaart zet in Nederland.
De crew is zo groot, zoveel variatie en zoveel talent uit verschillende hoeken dat ze wel erkend moeten worden, en dat gebeurt gelukkig ook.

Daar zit ook meteen de kracht in, als 1 front naar buiten komen met gewoon goede hiphop vol overtuiging, punchlines en slimmigheden. Wat mij betreft is de ban gebroken en is dit een gift die maar blijft geven!

Favorieten op de plaat zijn Intercity en Statements over violen. Super dope om te horen hoe deze mannen hun verhaal doen.