menu

Martyn Joseph - Ballads... in Quieter Moments (1987)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Verenigd Koninkrijk
Folk / Roots
Label: Pulse

  1. Handle with Care
  2. He'll Be There
  3. A Father's Love
  4. Time After Time
  5. Teach Me Your Ways
  6. I Could Not Do Him Justice
  7. As You Intend
  8. Look Into His Eyes
  9. Ballad for the Children of Ireland
  10. What Can I Do?
zoeken in:
2,5
Ik ben een fan van Martyn Joseph. Beter gezegd van de huidige Martyn Joseph. Dit is een plaat uit zijn beginperiode. Martyn Joseph werd toen duidelijk in het hokje gospel gestopt. En als je deze plaat hoort, klopt dat geheel. Martyn Joseph heeft een hele ontwikkeling gemaakt. Van christelijke evangelische troubadour na een authentieke singer songwriter met een zeer maatschappij kritische inslag. Als je de latere platen naast deze legt denk je dat dit zeker niet dezelfde artiest is.
Ik vond deze plaat/vinyl voor 1,50 euro in de kringloop en dan laat je dat niet liggen. Maar het valt niet mee om de hele plaat te beluisteren. De teksten zijn zeer evangelisch christelijk en de muziek is daarbij aangepast. Instrumentaal zoetig, met veel violen, nergens ook maar een ruw randje. Niets van de artiest die recalcitrant is en prachtige teksten schrijft. Hier is Martyn nog een artiest die evangeliseert en dat heel serieus doet. Nu maakt hij nog steeds serieuze platen, maar ontbreekt ook nooit wat humor. Dat is hier ver te zoeken. Leuk om mijn collectie Martyn Joseph aan te vullen, maar ik zal deze plaat niet veel opzetten. Martyn Joseph is als wijn die steeds beter wordt, maar hier vind ik de druiven nog zeer middelmatig.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:27 uur

geplaatst: vandaag om 20:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.