Joep Beving - Hermetism (2022)

Neoklassiek
Label: Deutsche Grammophon

1. La Fee Verte (4:16)
  2. For Mark (5:09)
  3. Nocturnal (5:12)
  4. Paris s'Enflamme (5:54)
  5. Last Dance (3:09)
  10. TFV (3:48)
  11. Transfiguration (3:34)
  12. Roses (10:28)
avatar van perrospicados
Als het niet twee eeuwen geleden werd gecomponeerd is het dan neoklassiek en mag het daarom op deze site?

avatar van spoon
Nee, belangrijkste reden is dat componist en uitvoerende hier dezelfde persoon zijn. Dat maakt he teen origineel album en daarmee past hij binnen het concept musicmeter. Daarnaast is het als album op de markt gebracht en niet als bladmuziek.
Als klassiek pianiste Martha Argerich besluit deze composities van Joep Beving als album uit te brengen, mag deze niet op Musicmeter want niet origineel. Als jazzpianist Vijay Iyer besluit een album uit te brengen met improvisatie's van de muziek op dit album mag het wel op Musicmeter want dan hebben we het over een origineel album met jazz eigen kenmerken

Ik geef toe, het onderscheid is soms wat lastig.

Hermetism is wederom een album vol verstilde en klassiek klinkende pianomuziek die vlotjes het ene oor in gaat en net zo snel het andere oor verlaat. Op het juiste moment best aangenaam maar ook dan is het vooral saaie en eenvormige sfeermuziek te noemen. Blijkbaar heeft een mens daar soms behoefte aan.