Harlem Shuffle: 60s Soul Classics (1987)

Soul

14. Fred Hughes - Oo Wee Baby I Love You
  15. Barbara Lewis - Baby I'm Yours
  16. The Capitols - Cool Jerk
avatar van heartofsoul
In de tweede helft van de jaren 80 kocht ik dit album op vinyl (ik had geloof ik nog geen cd-speler) omdat ik mijn verzameling soul wilde uitbreiden. Het was voor een groot deel een feest der herkenning, want ik hoorde vele favoriete nummers terug, die ik in de jaren 60 had gehoord in de uitzendingen van de zeezenders Big L Radio London en Radio Caroline. Het briljante Cool Jerk van The Capitols natuurlijk, het optimistische Oh How Happy van Shades of Blue (die tussen twee haakjes wit waren), Expressway to Your Heart van The Soul Survivors en het prachtige Gimme Little Sign van Brenton Wood, alle eeuwige favorieten van mij. Er staan ook wat minder spectaculaire nummers op deze fijne comp, maar niets is skipwaardig. Op de cd-uitgave van dit album (op het Instant-label) staat nog meer moois, en die heb ik ook maar weer eens uit de kast getrokken. Fijn hoor, die sixties soul.

B.Robertson bedank ik wederom voor het toevoegen!