Valiska - Numbers (2019)

2. Numbers 2 (8:10)
  3. Numbers 3 (4:41)
  4. Numbers 4 (4:58)
avatar van popstranger
Gebaseerd op 'gecodeerde' berichten die over de bandbreedte van de radio werden uitgezonden en ontdekt kort na de eerste wereldoorlog. Door het repeterende van de nummers (de albumtitel is al een weggever) wordt een bevreemdende sfeer gecreëerd. Het gevoel dat Laika moet gehad hebben toen deze hond alleen door die onmetelijk grote ruimte zweefde, alleen en niet wetend waarom.
Een standaard ruimtereiziger heeft nog ergens een idee van het waarom maar bij een dier ontgaat toch elke zin om in de ruimte rond te zweven.
Het feit dat er allerlei "verborgen" boodschappen rondzwerven door de ether op zoek naar iemand die ze ontvangt en vooral begrijpt is imo een interessant concept.
Het risico dat deze nummers een code vormen voor de boodschap "schat, ik ben iets later thuis voor het eten" is er dan maar eentje dat we moeten nemen...