Hank Mizell - Jungle Rock (1976)

1 stem

10. Animal Rock 'n Roll
  11. Ubangi Stomp
  12. Flatfoot Sam
avatar van Raymond S
De man die eind jaren 50 (1958 om precies te zijn)een aantal nummers opnam maar helaas geen commercieel succes kende in Amerika en Europa. Wat doe je dan? Je gaat gewoon in de supermakt werken en rekkenvullen als winkelbediende.

Midden jaren zeventig was het erg populair om oude rock and roll music te draaien en op te nemen (Darts, Bay City Rollers enz). Door Charly Records werden er veel compilaties uitgebracht (o.a. het duet Elvis en Jerry Lee Lewis - Save the last dance for me).
Hank (genoemd naar zijn favoriete zanger Hank Williams) Mizell werd daardoor meer en meer gedraaid, totdat het in 76 een hit werd.
De man was niet te vinden... Na een geslaagde zoek actie hebben ze 'm gevonden achter wat blikken tomatensoep (it's a jungle out there) en op de stage getrokken. Toen was hij al over de 50.
Tot aan zijn dood (in 1992) heeft 'm dit veel schnabbels opgeleverd.

Als je de elpee of cd vindt, kopen, want hij is moeilijk te vinden. Muziek is een soort leuke kopie van zijn hit.
2,5 ster

avatar van Raymond S
Kangaroo rock nog op single gevonden. Samen met Jungle rock de enige 2 singles van dit album